Sobre la visita del president de les Corts, Juan Cotino, a Bocairent

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aprofitant la cloenda dels actes previstos per a homenatjar el Diputat Josep Joaquim Castelló i Ferre, i la celebració del Bicentenari de la Constitució de 1812, el Molt Excel·lent Sr. En Juan Cotino vol ‘condecorar’ les dones que han sigut mares durant l’any 2012.

Des de la nostra associació manifestem el nostre més absolut rebuig a voler aprofitar aquest acte per a fer difusió de l’ideari polític ‘natalista’ i misògin del sr. Cotino, més propi de la postguerra que no dels temps que vivim.

Sabem que la baixa natalitat és un problema a la nostra societat; ara bé, en compte de promoure una política que premie simbòlicament la natalitat, el govern al qual el sr. Cotino representa atempta en contra en retallar les ajudes a les famílies: desaparició del bo-llibre, retallades en beques de menjador, falta de places en escoles infantils públiques de 0-3 anys, desaparició de les ajudes a la dependència, tancament dels centres de protecció de menors, d’atenció a discapacitats i d’atenció a les víctimes de violència de gènere, i un llarg etc… Totes aquestes decisions atempten greument contra els drets de ciutadania, sobretot de les dones, ja que suposen un greu retrocés.

Amb les seues declaracions contra la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i els atacs contra el dret a l’avortament, ens torna a considerar com a eternes menors de edat, sense capacitat per a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides. D’altra banda, aquestes declaracions estan fetes per una persona que mai no es trobarà en eixa situació. Sent així, com pot opinar sobre els sentiments de les dones davant la maternitat, lliure o no?

Per aquests motius, i tenint  en compte que la finalitat de la nostra associació es fomentar la plena igualtat entre dones i homes, rebutgem que el sr. Cotino vulga aprofitar-se dels actes del Bicentenari de la Constitució per recordar-nos a totes quin és al seu entendre el nostre paper en la societat: la maternitat i la llar.
 
Bocairent, agost 2012

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any