Els Castellers de Vilafranca fan la segona millor actuació de la història

  • Han fet quatre gamma extra descarregats · Enguany també hi han participat els Minyons, la Vella de Valls i la Jove de Tarragona

VilaWeb
Redacció
30.08.2012 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diada de Sant Fèlix ha reunit avui a Vilafranca del Penedès les quatre principals colles del país, que han portat a plaça els seus millors castells. La colla local, els Castellers de Vilafranca, ha igualat la segona millor actuació de la història del món casteller. Repeteixen, doncs, els castells que ells mateixos havien assolit la diada de Tots Sants del 2010. Han descarregat el 4 de 9 amb agulla, el 3 de 9 amb agulla, la torre de 8 neta i el pilar de 8, tots quatre de gamma extra.

Juntament amb els amfitrions, enguany hi han participat els Minyons de Terrassa, la Vella dels Xiquets de Valls i la Jove Xiquets de Tarragona. N’ha quedat fora, després de setze anys, la Colla Joves Xiquets de Valls. Els de Terrassa han aixecat el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8. La Jove de Tarragona ha fet el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8. I els de Valls han aixecat el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i han carregat el 5 de 9 amb folre.

Sant Fèlix és el dia fort de la Festa Major de Vilafranca, on avui, a més de la diada castellera, es pot assistir a la processó i l’entrada del sant a la basílica de Santa Maria, un dels moments més màgics de la festa. A la nit, la música sonarà en diferents punts de la vila amb els concerts de Mishima, Gertrudis i el tradicional ball de gralles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any