Tensió a Felanitx per l’actuació de la guàrdia civil per la festa de Sant Agustí

  • La celebració torna a estar marcada per la forta presència policíaca

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.08.2012 - 12:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La festa de Sant Agustí a Felanitx torna a estar envoltada de tensió per mor de l’actuació de la guàrdia civil. L’any passat la festa va acabar en incidents, i enguany hi ha hagut una forta presència d’agents. Durant el muntatge del pal·li del Cosso, els agents han fet allunyar el públic, cosa que ha generat queixes de molts assistents, amb crits contra la policia. VilaWeb ha parlat amb Magí Moranta, secretari general de relacions polítiques de PSM-Entesa, que ha retransmès mitjançant Twitter (#Felanitx i #Cosso12) tot el que anava passant. ‘Ha estat una festa lúdica amb elements gamberros, com sempre. Malgrat el gran nombre d’agents de la Guardia Civil espanyola, els assistents han desbordat les barreres que havien marcat de manera pacífica’ explica Moranta. 

Quan les autoritats sortien de l’ofici, la guàrdia civil ha tornat a allunyar el públic. Moranta explica que aquest ha sigut el moment de més tensió: ‘Quan les autoritats han passat finalment per sota el pal·lio, han rebut crits i xiulades. A més, els assistents s’han girat d’esquena a les autoritats’. Després, però, ha tornat l’ambient més festiu: ‘Els joves han dut el rector sota el pal·lio a collibè’. 

‘Miquel Àngel Llonovoy, un actor polifacètic de Felanitx, ha fet un pregó molt crític amb les polítiques del govern de Bauzà, tant per les retallades com pels atacs a la llengua’ explica Moranta. 

L’any passat hi va haver incidents greus

El 28 d’agost de l’any passat ja hi va haver incidents, pels quals ahir van declarar al jutge la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i la consellera insular de Medi Ambient, la felanitxera Catalina Soler. En aquell cas, hi ha quatre joves encausats per presumptes agressions a les autoritats durant la processó.

Any rere any, aquesta processó és l’escenari d’escridassades contra els polítics. Però l’any passat la policia va carregar contra els assistents que protestaven contra la política del govern i van disparar gasos lacrimògens. Una trentena d’assistents van haver de ser atesos pels serveis d’urgències, però la investigació posterior es va centrar en els joves que havien increpat els polítics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any