Herrera veu ‘impossible’ una coalició on hi hagi CiU

  • Junqueras proposa a CiU i ICV una llista conjunta per proclamar la independència

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.08.2012 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha descartat que el seu partit pugui formar part de cap coalició electoral que també inclogui CiU. Per Herrera, es tracta d’un escenari impossible. ‘CiU és protagonista de les principals retallades que fan patir el país, i és impensable anar de bracet amb els qui no entenen que no hi ha projecte nacional sense projecte social’, ha dit, en resposta a l’emplaçament del president d’ERC, Oriol JUnqueras, d’una coalició entre CiU, ICV i Esquerra.

‘Hi ha qui diu que s’ha de triar entre el país i ser d’esquerres, nosaltres volem un país i d’esquerres i això fa impossible una coalició amb CiU. Aquesta és la principal diferència entre Esquerra i nosaltres’, ha dit Herrera. El dirigent ecosocialista considera ‘un error estrepitós’ que algú amb ‘un projecte d’esquerres al país’ proposi ‘una coalició amb CiU si tens un projecte d’esquerres al país. ‘Ara bé, si es volen entendre que s’entenguin, però a nosaltres que no ens hi emboliquin’, ha etzibat Herrera, que aposta per un referèndum ‘per superar el manteniment de l’status quo que representa la sentència del Constitucional’.

Proposta de Junqueras

Ahir, Oriol Junqueras va proposar a CiU i ICV de presentar-se en una llista conjunta a les pròximes eleccions, amb l’objectiu de proclamar la independència. En una entrevista a l’ACN, Junqueras va fer extensiva la coalició independentista que va proposar fa uns dies a Convergència i Unió, i va assegurar que ell renunciaria a encapçalar la seva pròpia llista si és per guanyar les eleccions, proclamar la independència i referendar-la.

‘Estem disposats a buscar un govern de transició nacional que convoqui un referèndum’, va dir. De fet, va descartar totalment entrar al govern ara i en el futur si no és per constituir un estat propi.

Coscubiela, contundent: ‘No gràcies’

El diputat al congrés espanyol d’Iniciativa-EUiA, Joan Coscubiela, va ser contundent en una resposta a Twitter a la proposta de Junqueras. Coscubiela va dir: ‘Disculpeu la sinceritat. No gràcies.’ I en una piulada posterior va afegir: ‘No es pot fer una proposta que fa desaparèixer les classes socials i els interessos a Catalunya.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any