Més d’un miler de persones han participat a l’acte ‘Esborrem la Frontera’

  • Dl. 20 d'agost del 2012
    Independentistes del nord i del sud de l'Albera, es van aplegar ahir a La Jonquera, per per reclamar independènciA I RECORDAR LA unitat territorial, política i cultural· ERA un 5EL 3er) dels actes principals 'nacionals' al mig de centenars que es fan a tot el País, de la Marxa cap a la Independència de l'ANC Assemblea Nacional Catalana)

VilaWeb
Redacció
20.08.2012 - 06:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb més d’un miler de presents segons el recompota del mateix portal nacional de Vilaweb, s’han superat – i de quina manera! – les espectatives dels organitzadors els mes modests, des d’aquí i sobretot des de la Jonquera,  preveient que més de 250 o 300 persones seria ja un èxit!

A primera hora de la tarda (abans de 16.00) hi han començat a arribar les caravanes de vehicles i motos i tot seguit la plaça nova ha estat l’escenari d’un acte lúdic i reivindicatiu, amb parlaments i actuacions de gent vinguda del nord i del sud. Unh cop finlalitzat el recorregut pel poble han començat (18.12) els parlaments, a parts iguals nord-catalanes i Alt empordà i Gironès, i animacions musicals ‘La gent està molt engrescada, i el sentiment independentista cada cop s’estén i arrela més a Catalunya Nord’, a dit a VilaWeb el coordinador de l’acte, en què hi han participat, entre més, Carme Forcadell i Carles Castellanos, de l’ANC.

També eren presentsHervé Pi, activista i membre fundador de l’ANC (uns 10 nord-catalans al març 2012)  i de Catalunya Nord per la Independència; l’escriptor i periodista Aleix Renyé; els cantants Francesc Ribera, Titot, i Pep Sala; els escriptors Joan-Daniel Bezsonoff, Joan-Lluís Lluís i Maria Mercè Roca; l’historiador Jordi Bilbeny; els actors Montserrat Carulla i Toni Albà; i el tinent de batlle de Figueres Josep Maria Godoy.

De Cataluna Nord havcien marxat cap la la Jonsuera 3 columnes de cotses i motos. Només comoàtant una d’elle (la de la Porta dels Països Catalans de Salses, on èrem presents) eren MèS de 20 vehicles i unes 50 persones!

Els organitzadors han instal·lat diversos quaderns a la plaça Nova de La Jonquera on els assistents han pogut escriure els seus anhels i aspiracions sobre la independència de Catalunya i, segons han explicat, tenen previst lliurar-los al Museu d’Història de Catalunya quan el territori català sigui independent. Tots els beneficis recollits durant aquest acte festiu es donaran a la campanya ‘Foc al cor, Salvem l’Empordà’ que ajuda a totes les persones afectades pel gran incendi de la comarca de l’Empordà que va cremar unes 13.000 hectàrees.

El primer acte ‘nacional’ va ser a lleida, el segon a Miravet, 4rt serà a Montserrat i el darrer, fita final, serà la tradicional manifestació de l’11 de setembre a Barcelona (i aquest cop molt més històrica i capdal que mai sobretot per la claredant del missatge, i amb sorpreses).

* Exclusiva:

Per primer cop per l’11 de setembre, i malgrat que aquest any sigui un dimarts, s’està organitzant des de Catalunya Nord un autobús (com a mínim) perquè tots els que ho desitgin, i hi puguin venir, més tard puguin dir, ‘Hi era’. Compta que només podran ser segurs de poder venir-hi els qui hauran fet la inscripció prèvia, el més aviat millor (que només falten poques setmanes, i pot ser que si sou nombrosos se n’encarregui un segon) a prop de Catalunya nord per la Independència: www.catalunyanord.cat)

Toca també recordar que L’Associació de Municipis per la independència inclou acftualment, amb compromis ferms i concrets i per votació dels plens municipals, mes de 500 municipis compromesos (d’uns 900 presents a tot el Principat de Catalunya, també anomenat Comunitat Autònoma de Catalunya, o per extensió i simplificaciU ‘Catalunya’)!! AMI és l’associació iniciada i complementària de l’ A N C.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any