López-Tena: ‘Si ERC obre el puny, Solidaritat estendrà la mà’

  • Entrevista amb el diputat de Solidaritat, que parla de la proposta de coalició feta per Oriol Junqueras

VilaWeb
Redacció
18.08.2012 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, es mostrava ahir partidari d’una coalició independentista per a les pròximes eleccions al parlament similar a la formada per als comicis al congrés espanyol, en què van aplegar-se ERC, RCat i la plataforma Catalunya Sí. Ara, a més, Junqueras s’obre a ampliar la coalició a altres formacions. ‘Si volen parlar-ne, ja saben on som. Si ERC obre el puny, nosaltres estendrem la mà’, li respon el diputat de Solidaritat Alfons López-Tena, en declaracions a VilaWeb.

–Estaríeu disposats a formar part d’una coalició amb ERC i Reagrupament, com aposta Junqueras?
–Tot això és molt prematur, perquè no hi ha hagut cap conversa. Si volen parlar-ne, ja saben on som. Però de moment només hi ha hagut les declaracions de Junqueras a un periodista, i això no s’ha de fer a través dels mitjans. Ara, si hi ha una voluntat real, ja sap on som.

–Si hi haguessin converses, quines condicions posaríeu per formar part de la coalició?
–No posem cap condició. En tot cas, que sigui una aposta per la independència immediata i per crear govern de transició cap a la independència. I si no es fa, quedar-se d’oposició a l’autonomia. El que sí diem és que s’ha d’incloure la CUP a les converses.

–Per què?
–Perquè en unes converses per a una coalició per la independència hi han de participar les forces netament independentistes, que són ERC, CUP i SI. I després que cadascú decideixi. Però vaja, ara per ara el projecte d’ERC i CiU és pactar amb Espanya. ERC acaba de votar la proposta de pacte fiscal al govern espanyol. Si canvien de posició o bé quan això fracassi aposten per un govern de transició per la independència, ens semblarà perfecte. Si ERC obre el puny,nosaltres estendrem la mà.

–Hi hauria lloc, en aquesta coalició, per a ICV?
–Dependrà de les converses i del programa. Si ICV passa a ser pro-independència –no pro-dret a l’autodeterminació–, fantàstic. I el mateix amb CiU. Solidaritat no entrarà en una coalició d’esquerres, entrarà en una coalició independentista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any