El Vaticà portarà a judici el majordom del papa per robatori de documents secrets

  • També encausa un informàtic de la Secretaria d'Estat vaticana, com a còmplice en el cas Vatileaks

VilaWeb
Redacció
13.08.2012 - 13:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Vaticà ha decidit portar a judici el majordom del papa Benet XVI, Paolo Gabriele, i un informàtic de la Secretaria d’Estat vaticana, Claudio Sciarpellett, per complicitat. És el resultat de la instrucció sobre el suposat robatori de documents secrets vaticans, anomenat Vatileaks, que s’ha fet públic avui. Gabriele, que es troba en arrest domiciliari, pot afrontar una pena de sis anys de presó per filtració de secrets i per haver-se quedat suposadament, entre més coses, un xec de cent mil dòlars. Segons la instrucció, ha confessat que va actuar perquè veia ‘el mal i la corrupció a tot arreu dins l’església’.

L’escàndol de les filtracions de documents reservats de la Santa Seu va esclatar al principi d’any quan una televisió italiana va publicar cartes enviades a Benet XVI pel nunci als EUA, Carlo María Viganò, on denunciava la ‘corrupció, prevaricació i mala gestió’ a l’administració vaticana.

Posteriorment, el 19 de maig, es va publicar el llibre ‘Sua Santità’, de Gian Luigi Nuzzi, amb un centenar de documents filtrats des del Vaticà. Aquell mateix mes es va detenir Gabriele.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any