Gallego descarta la fusió de CC OO i l’UGT

  • Josep Maria Àlvarez havia insisitit en aquesta possibilitat · Assegura que hi ha un acostament entre les bases

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.08.2012 - 13:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general CC OO, Joan Carles Gallego, ha descartat aquest dilluns una fusió amb l’UGT perquè ‘no està entre les prioritats’ del sindicat i, sobretot, perquè el marc legal sindical espanyol no ho incentiva. Es contradiu així amb el que ha dit el secretari general de l’UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, que ha afirmat que és possibe que es fusionin, assegurant que s’està forjant un acostament de les bases ‘molt important i significatiu’. Gallego diu que la única cosa que està descartada és que els dos sindicats majoritaris tinguin una relació tensa, com passava fa uns anys. Ha assegurat que ara la prioritat és abordar plegats els problemes econòmics actuals.

La idea d’una fusió, ja l’havia expressada anteriorment a títol personal Álvarez. Avui, en declaracions a Catalunya Ràdio, Álvarez ha reconegut un procés molt llarg de convergència entre totes dues organitzacions, sobretot en aquesta última etapa per afrontar la crisi econòmica. Ha afegit que els sindicats treballen per arribar a ‘un procés de més codecisió’, però per això ha indicat que caldria arribar a una més gran transparència i participació per part dels treballadors.

En referència a la pròrroga de l’ajuda de quatre-cents euros del govern espanyol destinada a les persones que no reben cap mena de prestació, Álvarez ha advertit que si finalment l’executiu no l’aprova ‘es viurà una tardor més complexa del que es pot imaginar’. El govern de Mariano Rajoy, ha dit, ha de mostrar ‘un mínim de sensibilitat’ per aquestes persones, sobretot després d’haver ajudat econòmicament les entitats bancàries.

Accions en supermercats andalusos

Quant a les accions de la setmana passada del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) en dos supermercats, Álvarez ha considerat que no es tractava d’un acte delictiu, sinó d’una reivindicació. ‘No és un acte delictiu perquè no hi ha intenció de delinquir, sinó de denunciar una situació que es viu al país dia si dia també.’

Gallego també va explicar a VilaWeb la seva opinió sobre la presa dels supermercats. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any