La persecució espanyolista contra Àlex Fàbregas, criticada als mitjans nord-americans

  • La CBS, com també el diari britànic The Guardian, denuncia les amenaces de mort contra el jugador d'hoquei

VilaWeb
Redacció
07.08.2012 - 16:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cas dels atacs i amenaces al jugador Àlex Fàbregas ha començat a obtenir ressò fora del país. A la informació del diari britànic The Guardian sobre els atacs espanyolistes contra el jugador d’hoquei català, ara s’hi ha sumat la cadena televisiva nord-americana CBS, amb aquest article on denuncia les amenaces de mort rebudes pel jugador.

En el cas de The Guardian, en l’article titulat ‘L’estrella de l’hoquei espanyol amenaçat de mort per internet’ denuncia les amenaces de mort rebudes pel jugador després de dir que jugava amb la selecció espanyola perquè no tenia altre remei. El diari explica que Fàbregas va haver de tancar el compte de Twitter pels atacs espanyolistes i amenaces rebudes arran de les seves declaracions. També destaca que setze dels divuit jugadors de la delegació espanyola d’hoquei són catalans.

La plataforma pro Seleccions durà a la fiscalia les amenaces

La plataforma pro Seleccions Catalanes ha anunciat que durà a la fiscalia les amenaces contra el jugador d’hoquei Àlex Fàbregas, rebudes per Twitter després de declarar que se sentia català i que jugava amb Espanya perquè no tenia cap altra opció.

El president de la plataforma, Xavier Vinyals, ha anunciat que portarà les amenaces –que van fer que Fàbregas hagués de tancar el seu compte de Twitter– a la Fiscalia de Catalunya, perquè estudiï si són constitutives de delicte. Segons que explica l’entitat, ‘normalment és l’afectat qui demana la intervenció de la fiscalia, però com que són amenaces públiques ho pot fer un tercer’.

Vinyals també ha dit, en declaracions a El 9 Esportiu, que el sentiment expressat per Fàbregas és majoritari entre els esportistes catalans presents a Londres.

‘Continuarem donant suport a aquells esportistes que vulguin significar-se per l’esport català i les Seleccions Catalanes. I els defensarem quan rebin insults i amenaces pel simplet fet d’expressar-se lliurement’, conclou la plataforma en un comunicat.

SI porta a la fiscalia els últims atacs contra esportistes catalans

Per la seva banda, Solidaritat Catalana (SI) ha presentat avui a la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona l’episodi d’atacs a Twitter contra Àlex Fàbregas, que va haver de tancar el seu compte dissabte pels comentaris rebuts de sectors espanyolistes. Durant tot el cap de setmana, la formació havia aplegat més de dos mil piulets ofensius contra el jugador d’hoquei, que ha incorporat a la denúncia.

Informació relacionada:

An Olympic Champion for Catalans

El fracàs de la delegació espanyola i la reivindicació de la selecció catalana porten nervis

El jugador d’hoquei Àlex Fàbregas tanca el compte de Twitter pels atacs rebuts

Gran reacció a la xarxa en favor d’Àlex Fàbregas

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any