Vaga a totes les línies de tren

  • Els sindicats repudien les retallades i les privatitzacions anunciades per Rajoy

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats de les empreses públiques del sector ferroviari espanyol han convocat una vaga de vint-i-quatre hores a Renfe i a totes les empreses ferroviàries de l’estat: Adif i Feve, que es fa avui. S’oposen a les retallades i a la liberalització i privatització del sector, anunciades pel govern espanyol. Els serveis mínims fixats pel Ministeri de Foment espanyol són contestats pels sindicats, que no els troben gaire ‘mínims’.

En concret, el ministeri vol que circuli un 60% dels trens de rodalia i un 75% dels AVE i dels trens de llarga distància. En canvi, la Generalitat de Catalunya ha establert un dispositiu de serveis mínims a la Rodalia de Catalunya: els trens de rodalia de Barcelona i regionals prestaran un 66% del servei entre les 6.00 i les 9.00, i entre les 17.00 i les 21.00. Durant la resta de la jornada, el servei serà del 33%.

A primera hora del matí, entre dos quarts de set i les set, dos petits incendis i barricades han fet interrompre momentàniament la línia de Rodalia 2 sud entre Sitges i el Garraf, i la R2 nord entre Montcada i Reixac i Sant Andreu Comptal. I entre les vuit i les nou, l’acció de persones activant les alarmes també ha destorbat els serveis mínims en cinc combois, entre Sants i el Clot (línies R1, R3 i R4) i a Bellvitge (R2 sud), amb retards de fins a vint-i-cinc minuts.

Per tot plegat, Renfe recomana als usuaris que hagin d’agafar trens avui de consultar la web Renfe.com, per a saber-ne l’última hora. La Generalitat, per la seva banda, informa de l’actualitat de la jornada a la pàgina Rodaliesdecatalunya.cat.

Aquesta vaga no és sinó la primera mobilització. En efecte, els sindicats ja han avisat que al setembre establiran contactes amb la resta d’empreses ferroviàries de l’estat afectades per acordar noves accions de pressió conjuntes.

Els sindicats condemnen la intenció del govern espanyol d’endurir, a més a més, les condicions laborals dels treballadors i repudien de totes passades la liberalització i la privatització dels serveis que va anunciar Mariano Rajoy mateix al congrés espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any