Els alumnes que dinin amb carmanyola hauran de pagar

  • Dos euros o tres, segons el centre escolar

VilaWeb
Redacció
02.08.2012 - 14:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha fet saber que els alumnes que a partir del curs vinent mengin amb carmanyola hauran de pagar dos euros o tres el dia pel servei del menjador. La quantitat dependrà de cada centre.

La directora general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz, ha assenyalat que l’estalvi de les famílies que optin per portar el menjar de casa podria acostar-se al cinquanta per cent del preu del menú, que té com a límit sis coma vint euros per cada menú.

Ruiz ha precisat que encara no s’ha definit el preu exacte però sí que ha avançat que en tot cas variarà en funció del cost que té la infraestructura necessària. Ha enumerat els costos que tindran els alumnes que duguin carmanyola com ara els vigilants de menjador, les neveres, els serveis de neteja i les factures d’energia…  

Meritxell Ruiz ha afegit que es farà un seguiment per evitar casos poc saludables com que un alumne porti sempre entrepà o el mateix menjar. 

El Departament d’Ensenyament va autoritzar a partir del curs que vinent l’ús de carmanyoles en les escoles i instituts com a alternativa al menjador escolar convencional. La mesura es va prendre atenent la petició de diverses associacions de mares i pares d’alumnes per fer front a la crisi econòmica. 

D’altra banda, Ruiz ha fet l’anunci en la mateixa roda de premsa on s’ha explicat el resultat d’un estudi que conclou que més del 85% dels menús escolars de Catalunya compleixen amb les recomanacions per a un dinar saludable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any