CCOO denuncia que els bombers van fer tard al foc de Portbou per la manca d’efectius

VilaWeb
Redacció
27.07.2012 - 14:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CCOO ha denunciat que els Bombers de la Generalitat van arribar una hora tard a l’incendi de Portbou de diumenge passat, que es va saldar amb dos morts i dos ferits greus, perquè tots els efectius es trobaven en aquell moment en l’incendi declarat a la Jonquera i els parcs dels voltants eren buits.

El delegat de CCOO Leandre Gallardet ha explicat que la manca d’efectius derivada de les retallades suposa que durant la campanya forestal –amb menys guàrdies d’estiu, menys parcs d’estiu i menys auxiliars forestals que en anys anteriors–, si les dotacions de bombers d’un parc surten a extingir un foc, ja no hi ha capacitat per a una segona sortida.

Quan es va declarar l’incendi de la Jonquera diumenge a primera hora de la tarda, s’hi van desplaçar tots els efectius disponibles de la zona, i quan es va declarar el de Portbou, tots els parcs d’aquest municipi (Figueres, Llançà i Roses) es trobaven sense personal.

‘Si hi ha més mitjans podem arribar abans i ser més efectius’, ha indicat Gallardet, que ha apuntat que aquesta situació podria pal·liar-se si es posés en marxa el sistema de guàrdies de localització de tots els efectius de bombers que participen en la campanya forestal d’estiu. Un sistema que es va pactar en un preacord amb Interior i que preveia que uns 150 bombers poguessin estar de guàrdia de localització de manera que es presentessin al parc en menys d’una hora. El pla, però, encara no s’ha començat a aplicar. Segons Gallardet, per qüestions burocràtiques.

El conseller Felip Puig va admetre ahir que les retallades podien afectar la disponibilitat de recursos dels equips d’emergència, però va defensar que s’havia mantingut en tot moment el nivell d’eficàcia. Gallardet s’hi ha referit i ha dit que els treballadors públics ‘ho donen tot’ quan treballen però que els havien faltat recursos per a l’incendi de l’Empordà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any