Rato s’espolsa la responsabilitat de sobre

  • Narcís Serra considera 'modèlica' la fusió de Caixa Catalunya · Salgado defensa la gestió del govern espanyol anterior

VilaWeb
Redacció
27.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rodrigo Rato, ex-president de Bankia, va desentendre’s ahir de tota responsabilitat en la fallida d’aquesta entitat i va assenyalar el Banc d’Espanya com a impulsor de la fusió de Caja Madrid i Bancaixa i de la institució de Bankia. I va desentendre-se’n davant la comissió d’economia del congrés espanyol, que estudia l’estat del sistema financer de l’estat. Rato havia de donar explicacions de la seva gestió a Bankia i de la sortida d’aquesta entitat a borsa.

Rato va defensar la seva gestió i va negar tota responsabilitat, perquè havia actuat d’acord amb la llei. En canvi, va atacar el Banc d’Espanya, procurant de no criticar el govern espanyol. Segons ell, l’ex-governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, li va suggerir que inclogués Bancaixa en la fusió de Caja Madrid i cinc caixes més.

A banda Rodrigo Rato, també varen donar explicacions Narcís Serra, ex-president de Caixa Catalunya, i l’ex-vice-presidenta econòmica espanyola, Elena Salgado.

Narcís Serra considera modèlica la fusió de Caixa Catalunya

Per Narcís Serra, el procés de fusió de Caixa Catalunya amb Caixa Manresa i Caixa Tarragona va ser ‘modèlic des de molts punts de vista’: ‘En primer lloc, es va crear un equip directiu format per professionals de les tres entitats fusionades.’ També va lloar la rapidesa amb què s’havien integrat les plataformes informàtiques de les tres caixes i va declarar que no havia tingut funcions executives perquè ‘la llei catalana priva als directius d’assumir-ne en els òrgans que presideixen’.

Per una altra banda, va dir que no s’havia presentat com a candidat a la presidència de la nova entitat perquè ‘no era la cosa més convenient perquè es desenvolupés degudament, com indicava un informe del Banc d’Espanya, que recomanava que els gestors anteriors no formessin part de la direcció de les caixes fusionades’.

Salgado defensa la gestió del govern Zapatero

Si Rato va apuntar contra l’ex-governador del Banc d’Espanya, Elena Salgado va defensar la feina de Fernández Ordóñez, que havia complert la seva funció de supervisió.

Igualment, va defensar les decisions preses per l’ex-president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero: ‘El govern va prendre les decisions amb les dades que tenia en aquell moment, amb el cost més baix possible per al contribuent.’

A judici

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu, va admetre a tràmit la querella presentada per UPyD contra trenta-tres ex-membres del consell d’administració de Bankia, incloent-hi Rato, i, sis dies després, la que va presentar el moviment del 15-M contra aquests mateixos trenta-tres i contra l’entitat en general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any