El discurs de Puigcercós i l’esquerrovergència’

  • 'He aplaudit el discurs avui de Joan Puigcercós', ha dit Tremosa · Mas remarca que amb ERC 'som majoria'

VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 19:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, ha fet avui al parlament un discurs (pdf) defensant el vot a favor del concert econòmic que ha arrencat algun aplaudiment a CiU. Concretament, el de l’eurodiputat Ramon Tremosa, que ha dit a Twitter: ‘He aplaudit el discurs avui de Joan Puigcercós al plenari del #PacteFiscal. Avui, com escrivia al 2004, #esquerrovergencia’. I també Artur MAs ha dit que subscrivia en bona part el discurs, remarcant que ara CiU i ERC ‘som majoria’.

Puigcercós ha començat llegint una llarga cita de Ramon Trias Fargas, del 1985, que semblava feta a mida per al dia d’avui. Ha recordat que Trias Fargas i Heribert Barrera havien defensat el concert econòmic, i ha recordat que a fa vint anys que ERC el demana. Artur Mas li ha fet la precisió que ja el 1978 i el 1979, durant la discussió de l’estatut de Sau, ERC i Convergència ja havien defensat el concert. ‘Vostès deuen recordar perfectament que, de la mateixa manera que ara vostès i nosaltres som majoria, en aquell moment érem una minoria total. Ara som majoria (..) Les majories en aquest país han canviat, cosa que vol dir que l’evolució del país ha anat precisament en la línia que vostès i nosaltres defensàvem’, ha dit Mas a Puigcercós.

I un altre destacant membre de CiU, el diputat i batlle de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat al seu Twitter una de les frases més aplaudides del discurs de Puigcercós: ‘Ens rescaten amb els nostres diners’.

I finalment, Puigcercós ha considerat que si l’executiu català trobava la negativa o la indiferència de Rajoy davant del pacte fiscal, se li obririen tres vies possibles: ‘Unes eleccions constituents, un referèndum independentista o donar un pas endavant des del Parlament’.

En aquest sentit, ha reconegut que per ERC l’estació final és la independència de Catalunya. També li ha recordat a Mas que si els seixanta-dos parlamentaris de CiU opten per la independència, amb els deu d’ERC sumen la majoria absoluta de la Cambra catalana. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any