Solidaritat veu impossible intentar res dins d’Espanya

  • 'Ja hi ha hagut cinc pactes fiscals i dos estatuts, i no han servit pas', diu Uriel Bertran

VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 14:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de SI al Parlament, Uriel Bertran, ha explicat avui la negativa a donar suport a la proposta de pacte fiscal perquè diu que és impossible dins d’Espanya, i ha apostat per la independència com l’única solució als problemes de Catalunya. En la intervenció al ple monogràfic del pacte fiscal, ha assegurat que si és un debat històric, com ha destacat el president de la Generalitat, Artur Mas, és perquè Catalunya ha sol·licitat el rescat i no perquè es plantegi el pacte fiscal.

‘Ja hi ha hagut cinc pactes fiscals i dos estatuts, i no han servit per acabar amb el robatori fiscal de 16.000 milions d’euros. I no ho acabarem estant dins d’Espanya’, ha declarat.

És més, segons Bertran, un 90% de catalans veuen impossible un pacte fiscal dins d’Espanya, pel que volen representar a aquest col·lectiu amb el seu ‘no’ a la proposta del govern català.

‘El dia que s’anuncia la intervenció perquè ens emmanillin els macarres del PP, com els diuen, el mateix dia els proposa que ens donin la claus. És insòlit’, ha afegit.

Per aquesta raó, ha insistit que l’única solució als problemes de Catalunya es la independència política, i seguir així els passos d’Escòcia i Flandes, i convertir-se així en l'”Holanda de la Mediterrània”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any