ERC defensa el pacte fiscal però demana eleccions i un referèndum si fracassa

  • Puigcercós diu que és una proposta necessàries per a la classe treballadora i mitjana

VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 13:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha mostrat el seu suport al text sobre el pacte fiscal ‘inspirat en el sistema de País Basc’ que es votarà avui. Ha recordat que ERC fa vint anys que defensa un concert econòmic que doni a Catalunya la caixa i la clau de la caixa dels impostos que genera. Ara, ha demanat al president de la Generalitat que convoqui eleccions constituents i faci una consulta sobre la independència si el pacte fracasa quan el negocii amb l’estat.

Puigcercós també ha animat el PSC a sumar-se a la ‘proposta més realista i necessària per a  la classe treballadora i mitjana de Catalunya’.

Segons ell, el pacte fiscal no és una obsessió nacionalista, sinó quelcom essencial per impulsar projectes tan importants com el corredor del Mediterrani, la reducció de les llistes d’espera, la millora de les condicions dels mestres i la garantir de la inclusió social.

D’altra banda, Puigcercós ha considerat que si l’executiu català troba la negativa o la indiferència de Rajoy davant del pacte fiscal, se li obren tres vies possibles: ‘Unes eleccions constituents, un referèndum independentista o donar un pas endavant des del Parlament’.

En aquest sentit, ha reconegut que per ERC l’estació final és la independència de Catalunya. També li ha recordat a Mas que si els seixanta-dos parlamentaris de CiU opten per la secessió, amb els deu d’ERC sumen la majoria absoluta a la Cambra catalana. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any