Mas-Colell considera inevitable demanar el rescat

  • El govern n'estudia les condicions · Nega que recórrer al fons de liquiditat, com València i Múrcia, sigui un rescat

VilaWeb
Redacció
25.07.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha de demanar diners a l’estat per resoldre la manca de liquiditat que té. Ho admetia ahir en una entrevista (àudio) a la BBC el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, que deia: ‘Catalunya no té cap més banc que el govern d’Espanya’. L’executiu pensa molt seriosament a recórrer al fons de liquiditat (pdf) aprovat pel govern espanyol. I encara que portaveu, Francesc Homs, negui que això impliqui un rescat per l’estat, el fons va acompanyat d’unes condicions que poden acabar portant a la intervenció.

‘Així és la vida, i tothom sap quina és la situació dels mercats i és normal que demanem els serveis bancaris del tresor espanyol. Perquè hem de poder resoldre el deute i perquè hem d’aconseguir un objectiu en el nostre pressupost’, Mas-Colell va dir també a la BBC.

Francesc Homs va dir ahir, després de la reunió del consell de govern, que la Generalitat no havia demanat formalment l’accés al fons de liquiditat, al qual ja han demanat diners el govern valencià i el govern de Múrcia. I va negar que això fos un rescat, o una intervenció, de l’estat espanyol.

Ara, per obtenir aquest crèdit el govern hauria de presentar i acordar amb el govern espanyol un nou pla d’ajustament, amb un pla detallat de tresoreria, un calendari i els pressupostos mensuals d’ingressos i pagaments, el saldo del deute, el perfil dels venciments dels deu anys vinents i les necessitats d’endeutament; el pla de tresoreria s’hauria d’actualitzar cada mes, i cada any, el pla d’ajustament.

Però Homs replica que tots els crèdits ICO que ha demanat la Generalitat ja tenen condicions, i que ja hi ha un control del pla d’ajustament i del pressupost per l’estat.

Condicions que implica l’accés al fons de liquiditat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any