La llista de recomanacions de Protecció Civil als veïns de l’Alt Empordà

  • Interior ha ordenat el confinament a tots els municipis de la comarca per l'incendi de la Jonquera

VilaWeb
Redacció
22.07.2012 - 23:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El departament d’Interior ha ordenat als veïns de tots els municipis de l’Alt Empordà que es quedin a casa per l’incendi descontrolat de la Jonquera i que no en surtin pas is no és per una situació d’emergència. El propòsit és que les vies de comunicació quedin lliures per al trànsit de vehicles d’emergències. La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha emès una llista de recomanacions als ciutadans de la comarca. Són aquestes:

– Eviteu desplaçar-vos excepte en cas d’urgència o instrucció expressa de les autoritats.

– Excepte que us ho indiquin el contrari les autoritats, confineu-vos a casa, tanqueu portes i finestres, recolliu la roba estesa i remulleu estris, vegetació o mobiliari a l’exterior de casa vostra que pugui fer de combustible.

– Escolteu les informacions de les autoritats a través de les ràdios de referència o Canals de televisió.

– Els desplaçaments per carretera cap a França o en direcció sud des de la frontera s’han de fer utilitzant com a eix troncal la C-16. S’han aixecat les barreres al túnel del Cadí i a Sant Vicenç de Castellet. Des de Girona, s’hi ha d’arribar utilitzant de forma prioritària la C-25 o Eix Transversal.

Recolliu medicaments de la família en cas que les hagin de menester, documentació bàsica (DNI, passaport, receptes mèdiques, escriptura de la casa) i una ampolla amb aigua i llanterna amb piles. Agafeu el carregador del mòbil i parleu l’imprescindible per evitar que es descarregui. Tindreu així un kit d’emergència per si les autoritats us evacuen.

Si teniu un animal de companyia tingueu-lo lligat o engabiat i llest per endur-vos-el en cas que us ordenin l’evacuació.

– Si us trobeu en una carretera tallada o amb col·lapse, tanqueu finestres i enceneu ventilació interior per evitar entrada de cendres.

– Tingueu especial cura de gent gran i criatures, calmeu-los i vigileu si necessiten medicaments o alimentació especial.

– Si teniu veïns d’edat avançada o malalts crònics o amb mobilitat reduïda que viuen sols, truqueu-los o comproveu en persona si es troben bé sense posar-vos en risc.

– Els habitants de nuclis disseminats o cases aïllades propers a Portbou han de dirigir-se, en la mesura del possible, al nucli principal de Portbou. Si no, cal confinar-se.


Recordem que el Pla INFOCAT està en fase d’emergència 2 i que cal que obeïu les autoritats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any