El parlament català avala per unanimitat la dació en pagament

  • La proposta anirà al congrés espanyol, que és on s'hauria d'aprovar

VilaWeb
Redacció
18.07.2012 - 14:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui amb el suport de tots els partits la presentació a la mesa del congrés espanyol una proposició de llei de mesures contra el sobreendeutament personal i familiar i de protecció pels processos d’execució hipotecària, entre les quals hi ha la dació en pagament. La proposta va ser impulsada per separat per ICV-EUiA, ERC i Ciutadans, i finalment s’ha treballat en una ponència única i ha comptat amb aportacions de tots els grups i de representants del govern.

La norma vol ‘corregir amb urgència el buit legal’ en relació amb el sobreendeutament vinculat a l’habitatge habitual i s’estructura en tres capítols: mesures per evitar el sobreendeutament; processos extrajudicials com la dació en pagament, i la regulació d’algunes especialitats del procés de execució hipotecària d’habitatge de protecció pública.

El text promou la modificació de diversos preceptes de la llei d’enjudiciament civil i la derogació d’un punt de la llei hipotecària, i demana un compromís per garantir la transparència i l’equitat de les taxacions immobiliàries.

Els representants de tots els grups han celebrat el treball de tots per consensuar una proposta ambiciosa per apropar la legislació espanyola a la d’estats com França i Alemanya, donant una segona oportunitat a les persones que no poden pagar al seu deute hipotecari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any