El govern espanyol diu que incomplirà la sentència del Tribunal dels Drets Humans

  • No deixarà en llibertat la presonera d'ETA fins que no s'hagi resolt el recurs que presentarà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.07.2012 - 13:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que no complirà la sentència (pdf) del Tribunal Europeu dels Drets Humans fins que no es resolgui el recurs que hi presentarà en defensa de la doctrina Parot. No deixarà en llibertat immediatament la presonera d’ETA Inés del Río Prada, com exigeix la sentència, perquè ‘hi ha risc de fuga’, ha dit Fernández Díaz.

El tribunal ha condemnat Espanya a pagar una indemnització de 30 mil euros per danys morals a Inés del Río Prada, condemnada a més de tres mil anys de presó en aplicació de la doctrina Parot, i l’insta a posar-la en llibertat ‘el més aviat possible’. Considera que Espanya vulnera l’article 7 del Conveni Europeu dels Drets Humans, que estableix que no pot exisitir una pena sense cap llei que l’avali, i l’article 5, que protegeix el dret de la llibertat i la seguretat.

És la primera vegada que Estrasburg es pronuncia sobre la denominada ‘doctrina Parot’, establerta el 2006 pel Tribunal Suprem per determinar els beneficis penitenciaris dels reclusos, segons la qual s’han d’aplicar individualment sobre cadascuna de les penes per les que s’ha emès la condemna i no sobre el límit màxim d’estada a la presó, 30 anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any