Areny de Noguera comença l’oposició a ‘l’aragonès oriental’

  • És el primer que vota la moció contra la llei de llengües d'Aragó i per reafirmar el nom de la llengua catalana

VilaWeb
Redacció
07.07.2012 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament d’Areny de Noguera, a la Ribagorça, és el primer de la Franja que ha votat a favor d’anomenar català la llengua, i no pas la denominació ‘aragonès oriental’, que el PP s’ha inventat i que ha inclòes en l’avantprojecte de llei de llengües. El PSOE, que governa en aquest municipi, on té sis dels set regidors, ha presentat la moció, que el batlle, Miguel Gracia, ha defensat per l’amenaça que suposa la llei de llengües després de més de vint-i-cinc anys d’escolarització en català.

L’únic regidor del PP a Areny de Noguera, Javier Puyane, hi ha votat contra, perquè troba que el català suposa una despesa que l’administració hauria d’evitar.

Aquesta setmana uns quants ajuntaments de la Ribagorça es van reunir a Benavarri per acordar accions de rebuig a la llei de llengües i en defensa del català. Aquesta moció aprovada avui per l’ajuntament d’Areny serà aprovada també més endavant per Benavarri, Bonansa, Montanui, Sopeira, Viacam i Lliterà i Tolva.

L’amfitrió de la reunió, el batlle de Benavarri, Alfredo Sancho, va ser molt contundent en aquesta entrevista amb VilaWeb: ‘Si li dic català, munten un Cristo. Són la caverna absoluta’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any