El PRI torna al poder a Mèxic

  • Peña Nieto guanyaria les eleccions amb el 38% dels vots

VilaWeb
Redacció
02.07.2012 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Revolucionari Institucional tornarà a exercir la presidència de Mèxic, després de dotze anys. El PRI, que havia governat el país en solitari des del 1929 fins l’any 2000, aconseguiria una clara victòria, segons les enquestes a peu d’urna. El candidat de l’esquerra, López Obrador del Partit de la Revolució Democràtica, ha dit que encara cal esperar però el candidat però el del PAN, fins ara en el poder, ja ha reconegut la derrota. 

El president conseller de l’IFE, Leonardo Valdés Zurita, ha anunciat que Peña Nieto ha aconseguit entre el 37,93 i el 38,55 dels vots, seguit de prop pel candidat del Moviment Progressista, Andrés Manuel López Obrador, que ha obtingut entre el 30,90 i el 31,86%.

 Per darrere se situen l’aspirant del governant Partit Acció Nacional (PA), Josefina Vázquez Mota, que s’ha adjudicat entre el 25,10 i el 26,03% dels sufragis, i el de Nova Aliança, Gabriel Quadri de la Torre, que es mou en un marge d’entre el 2,27 i el 2,57%.

   Pel que fa a la participació, el president conseller de l’IFE ha apuntat que s’ha situat entorn del 62% del cens electoral, i alhora ha agraït l’afluència a les urnes dels ciutadans.

En la seva primera reacció pública el qui podria ser el nou president de Mèxic ha dit que la victòria del PRI no significarà un retorn al passat car qui pren el govern ara és una nova generació també dins el partit. Peña Nieto ha aprofitat la seva compareixença per a indicar que mantindrà la lluita contra el narcotràfic i per a marcar les reformes econòmiques com l’eix de la seva política.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any