Nova Zelanda considera il·legals les ordres d’escorcoll a la mansió de Kim Dotcom

  • El fundador de Megaupload, en llibertat amb fiança, ara vol impulsar la plataforma musical Megabox

VilaWeb
Redacció
28.06.2012 - 14:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les ordres d’escorcoll amb què van entrar setanta policies a la mansió prop d’Auckland (Nova Zelanda) del cap de Megaupload, Kim Dotcom, són il·legals. Així ho ha considerat la jutge del Tribunal Superior de Justícia, Elena Winkelmann, que considera que les accions promogudes per l’FBI per copiar dades de l’ordinador de Dotcom també van ser il·legals.

Kim Schmitz, més conegut per Kim Dotcom, va ser un dels quatre arrestats el mes de gener en la investigació de l’FBI contra la pàgina Megaupload.com. Els fiscals van assegurar aleshores que Dotcom era el cap d’un grup que havia aconseguit recaptar 140 milions d’euros des del 2005 per la còpia i distribució de música, films i continguts protegits per drets d’autor sense autorització. Els advocats de Dotcom van al·legar que la companyia simplement oferia un servei d’emmagatzematge en línia.

‘L’ordre no descriu adequadament els delictes a què es referien’, diu Winkelmann en la sentència: ‘De fet es van quedar molt per sota d’això. Eren ordres generals, i com a tal, no són vàlides.’

Dotcom està en llibertat amb fiança a Nova Zelanda. Les autoritats nord-americanes en busquen l’extradició per delictes contra la propietat intel·lectual i blanqueig de diners.

De Megaupload a Megabox

Kim Schmitz, paral·lelament, impulsa ara una plataforma semblant a la tancada Megaupload, anomenada Megabox, com a  alternativa digital a les discogràfiques. La nova plataforma es planteja crear un servei de descàrrega de música que connecti directament l’usuari amb l’artista i elimini, així, la intermediació de les discogràfiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any