El PSC ataca el pacte fiscal de Mas

  • El primer secretari socialista de Barcelona diu que és 'perniciós i completament injustificat' · Montilla afirma que 'Catalunya no té raons històriques per demanar el concert'

VilaWeb
Redacció
27.06.2012 - 19:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’han sentit amb força les veus del PSC que clamen contra el pacte fiscal que proposa el govern presidit per Artur Mas. Per una banda, l’ex-president José Montilla ha afirmat en una entrevista a TV3 que és una ‘proposta inconstitucional i poc realista’, i ha afegit que ‘Catalunya no té raons històriques per demanar el concert’. A més, el primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, l’ha titllat de ‘perniciós’ i ha dit que està ‘completament injustificat’.

Segons Martí, amb aquesta proposta ‘Mas allunya els catalans de la font dels problemes i de la solució real’, que passa per ‘una nova política econòmica i una nova fiscalitat’. Martí ha dit que ‘el govern mira de donar les culpes a tercers’, no es responsabilitza de les retallades i resta quiet davant de l’incompliment de l’estatut.

Per Martí, ‘el PSC ha d’encapçalar l’alternativa al govern, fer-la creïble i visible i, enlloc d’aferrar-se a l’estratègia de pacte fiscal territorial, ha de defensar el compliment de l’estatut’.

Per la seva banda, Montilla ha afirmat que ‘demanar la clau de la caixa com reclama el govern català és inconstitucional i demostra que el govern no toca de peus a terra’. ‘No tenim sobirania per fer aquesta demanda’, ha afegit Montilla. ‘Perquè un partit que fa deu anys no defensava el concert econòmic ha canviat d’opinió’, ha dit Montilla, ‘vol dir que ara tots també hem de canviar?’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any