Facebook canvia el mail del perfil dels usuaris sense avisar

  • En els perfils i les cronologies apareix un nou correu electrònic amb el domini @facebook.com i el que l'usuari havia triat queda amagat

VilaWeb
Redacció
26.06.2012 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Facebook ha canviat les adreces de correu electrònic en els perfils dels milions d’usuaris que té a tot el món. El canvi, que es va aplicar ahir, suposa que de cop i volta, sense que cap usuari ho hagi demanat, l’adreça que es pot veure a la informació del perfil i a la cronologia acaba amb el domini facebook.com; Facebook posa per defecte el nom, un punt (o sense punt), i el primer o segon cognom, seguit de @facebook.com. En el cas dels correus electrònics més complexos, hi posa tot un seguit de números abans de @facebook.com

Facebook unifica en un sol domini de correu electrònic tots els usuaris que té, i amaga les adreces de correu que cadascú havia introduït en el moment de crear el perfil.

L’única explicació que ha ofert la xarxa social, a requeriment d’un periodista de Reuters, és que ja van anunciar el mes d’abril passat que actualitzaven les adreces i que cada usuari pot decidir quina és l’adreça que vol mostrar en la seva cronologia. El mes d’abril Facebook va publicar una breu nota, que va passar desaparcebuda, en què deia que tothom tindria una mateixa adreça per enviar correu per Facebook i que les nova adreces s’implementarien ‘les setmanes vinents’. No deia, però, que aquesta nova adreça amagaria per defecte l’adreça que cadascú havia posat com a informació de contacte.
 
Per poder tornar a mostrar el correu electrònic que cada usuari havia triat, cal anar a l’opció d’editar el perfil i, allà on hi apareix la informació bàsica, modificar la configuració general a ‘informació de contacte’. Allà apareix l’adreça que Facebook ha amagat.


Informació relacionada: Els maldecaps del nou Facebook

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any