Un flashmob per a recordar els 43 morts del metro de València

  • L'Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol fa un vídeo per promoure els actes del sisè aniversari de l'accident

VilaWeb
Redacció
26.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 3 de juliol farà sis anys de l’accident de metro més greu d’Europa en el qual van perdre la vida 43 passatgers. Per commemorar aquells fets, l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol ha preparat un flashmob, juntament amb la Fundació Valencianista i Demòcrata, enregistrat a la mateixa línia del metro on es va produir l’accident, la línia 1 de Metrovalència.

Es tracta d’un concert interpretat per familiars i amics de les víctimes a l’interior dels vagons i a la parada de Jesús. Amb aquest vídeo, l’associació vol convocar els actes de l’aniversari de l’accident, el 3 de juliol.

Sis anys de l’accident

El 3 de juliol de 2006, el descarrilament d’un comboi de la línia 1 del metro de València a l’estació de Jesús va causar la mort del conductor i de quaranta-dos passatgers, i en va deixar mig centenar més de ferits. Sis anys després, els familiars de les víctimes denuncien que el govern encara no ha atès les seves demandes, entre les quals hi ha fer una investigació de veritat sobre els fets i reclamar als responsables de garantir la seguretat del metro que reconeguin l’equivocació de no haver dotat la línia 1 de les mateixes mesures de seguretat que la resta de línies. Les investigacions judicial i parlamentària van concloure en un temps rècord que la causa de l’accident havia estat l’excés de velocitat, imputable al conductor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any