Pañella: Si el PP pensa ignorar la nova Llei de RTVV, com va fer amb l’anterior, pot estalviar-se la faena de redactar-la”.

  • El diputat de Compromís recorda que “la llei del 1984 diu que l’impuls del valencià és la seua raó d’existir, i que RTVV es basarà en la pluralitat i la tolerància”

VilaWeb
Redacció
25.06.2012 - 11:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella s’ha referit a la nova llei que  impulsa el PP sobre RTVV, assegurant que ”si pensen fer-li el mateix cas que el que han fet a l’anterior, encara vigent, del 1984, poden estalviar-se la faena d’elaborar-la; perquè les successives direccions d’aquest ens públic s’han dedicat sistemàticament a fer just el contrari del que preveia”.

Segons diu el diputat de Compromís, “només cal recordar que, segons aquesta llei, la principal raó de l’existència de RTVV i la seua principal finalitat és el ple impuls i promoció del valencià; i se suposava que havia de servir per a impulsar els valors de la tolerància, el respecte i la pluralitat. I no cal cap esforç per a constatar que Canal 9 s’ha dedicat per sistema a fer tot el contrari”.

Pañella ha recordat “la marginació del valencià de la graella televisiva, la seua quasi total desaparició en els doblatges de pel.lícules, i la seua nul.la presència en els programes de debats en horaris de màxima audiència; uns debats, per cert, on eixos valors de la tolerància, el respecte i la pluralitat han brillat, i continuen brillant, per la seua absència”. Pañella ha recordat “les reivindicacions sistemàticament vetades, les accions i manifestacions multitudinàries que senzillament han desaparegut de la pantalla, els atacs sistemàtics a postures determinades sense possibilitats de defensa, la utilització descaradament partidista fins a extrems increïbles… I ara, ens volen fer creure que tot això canviarà amb una nova llei?

El diputat de Compromís ha assegurat que “mentre se’ns continua negant la informació que legalment haurien de conèixer els nostres representants als òrgans de control de RTVV, la portaveu del PP en eixa comissió de  control diu que “amb aquesta llei es dóna un pas molt important i es mira cap al futur”, perquè la llei anterior, segons diu, “ha quedat obsoleta”. Haurà quedat obsoleta per falta d’ús, per estar-se anys i anys en un racó, sense que les seues disposicions tingueren la més mínima repercussió pràctica sobre les actuacions concretes de la direcció, amb episodis vergonyosos, com els xanxullos al voltant de la retransmissió de la visita del papa, per exemple”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any