S’espera un descens de matrícules a l’UJI

  • El Consell de l'Estudiantat s'oposa a la pujada de taxes i anuncia noves mobilitzacions

VilaWeb
Redacció
21.06.2012 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’anunci de la pujada de taxes universitàries amb el decret del Ministre Wert, el nou Consell de l’Estudiantat de l’UJI preveu un descens en les matrícules i avisa que “molts estudiants tindran problemes per afrontar el pagament”. El Front d’Estudiants per la Universitat Pública, organització amb més representació al Consell de l’Estudiantat, ja va demanar al rectorat de la universitat la insubmissió al decret Wert.

La morositat, segons indiquen, també serà un dels problemes que generarà aquesta mesura. Tal i com afirmen membres del Consell, “els alumnes que hagen de repetir alguna assignatura, no es matricularan, ja que amb la pujada de taxes les segones, terceres i quartes convocatòries augmenten el preu un 35, 75 i un 100%”. Cal afegir-hi l’increment del preu dels màsters, forçat per la Conselleria d’Educació, amb un preu unitari de 2.500 euros per titulació.

El Front d’Estudiants per la Universitat Pública, que es troba en aquestos moments prenent càrrec dels diferents òrgans amb presència estudiantil, anuncia noves mobilitzacions per al curs vinent, així com una oposició “clara i contudent front als atacs cap a la universitat pública”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any