L’Aliança Europea per la Independència porta el seu projecte a Brussel·les

  • Representants de la plataforma proposen accions perquè es reconegui el dret d'autodeterminació de les nacions europees

VilaWeb
Redacció
21.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Aliança Europea per la Independència, que aplega moviments independentistes de Catalunya, Escòcia, Flandes i el País Basc, presentarà avui al Parlament Europeu un front comú d’acció internacional dels processos d’independència.

‘La suma de coneixements sempre et fa més fort en un sistema en què fins ara la unitat dels qui no volen la nostra independència ha estat més efectiva’, deia Steven Vergauwen, director de Vlaamse Volksbeweging (moviment popular flamenc) i amfitrió a Brussel·les dels socis per la independència.

Vergauwen, ensems amb Anna Arqué, portaveu de l’associació catalana Welcome Mr. President; Kevin Wiliamson, de l’Scottish Independence Convention; i Garbiñe Zurutuza, de Nazioen Mundua, tenen previst de presentar-se al parlament per explicar la importància d’una aliança internacional com aquesta.

L’eurodiputada flamenca Frieda Brepoels és l’encarregada de fer la introducció de la presentació de la Comissió Ciutadana Internacional Europea (IECC), una plataforma promoguda per l’Aliança que s’ha proposat de fer accions durant els vint-i-quatre mesos vinents. Hi participaran ‘destacades figures socioculturals d’àmbit europeu’, que portaran a les organitzacions internacionals ‘la voluntat de milions d’europeus d’exercir el dret d’autodeterminació’.

La comissió tindrà el suport, expliquen, d’acadèmics internacionals, no tan sols de les quatre nacions fundadores de l’Aliança, sinó d’estats com Alemanya, Àustria o Dinamarca.

‘Aquests milions de ciutadans europeus serem la força que farà que tots junts expliquem al món que la constitució o la reinstauració dels estats de nacions històriques europees no és més que un acte de democràcia’, diuen en un comunicat.

Una de les accions que preparen és la presentació d’una Iniciativa Ciutadana Europea amb la qual volen recollir un milió de signatures en favor del dret d’autodeterminació. L’enunciat de la petició encara s’ha d’acordar, però ja fa un any que un seguit d’organitzacions internacionals hi treballen.

L’Aliança també presenta avui la web Epicentres, per a difondre la tasca que porta a terme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any