L’Enderrock celebra 200 números repassant la història musical de l’últim mig segle

  • El número especial de juny inclou el DVD amb el concert de Lluís Llach al Camp del Barça

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.06.2012 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La revista musical Enderrock arriba aquest juny al número 200. Una fita que celebren amb una edició especial que repassa els dos-cents moments clau de la música en català dels últims cinquanta anys i que inclou el DVD amb el concert de Lluís Llach al Camp del Barça el 1985.

En aquest número, coordinat pel periodista Joaquim Vilarnau, hi trobem els dos-cents moments més destacats des del naixement de la Nova Cançó fins avui, amb material inèdit; un especial fotogràfic dels quinze concerts més importants de la història de la música popular i una extensa entrevista a Lluís Llach. El DVD es distribueix de manera exclusiva amb aquest número 200, i inclou la realització que va emetre TV3 del concert de Llach al Camp Nou i el documental ‘Mai no ha mancat el teu alè’, amb una entrevista a Llach.

L’Enderrock 200 es va presentar ahir en un acte amb l’escriptor Josep Maria Espinàs i el conseller Ferran Mascarell, ex-editor de ‘L’Avenç’. Tots dos van remenar per la memòria i van recordar com n’havia estat d’important la funció de la música catalana en les noves generacions.

Durant els dies vinents, la revista es presentarà a altres punts del país.

‘Una mirada enrere per refermar un projecte que vol anar endavant’

‘El deteriorament i la malversarció dels drets nacionals i culturals assolits fins ara es fa lamentablement més evident cada dia. I, amb tot, cal continuar avançant sense perdre de vista els ideals i l’horitzó’, escriu en un editorial Lluís Gendrau, director del Grup Enderrock, coincidint amb la presentació del número especial. Gendrau recorda que quan van impulsar la revista l’abril del 1993 ho van fer amb la intenció de generar un discurs més ampli, que s’ha traduït en sis capçaleres especialitzades, un diari digital, programes de ràdio i televisió, documentals, i en concerts i cicles musicals.

Gendrau valora i destaca les aportacions a través de micromecenes i d’empreses culturals que han fet possible aquest número. Sobre el finançament, però, retreu el buit de les grans empreses comercials a les publicacions en català i la manca de suport de les institucions. 

El director del Grup Enderrock diu que aquest número 200 és ‘una mirada enrere per consolidar i refermar un projecte que vol anar endavant’, i sentencia: ‘La història de la banda sonora del nostre paisatge musical –a través de les cançons i dels autors i intèrprets– és una assignatura que forma part del coneixement i l’evolució cultural dels Països Catalans […] Sense aquestes cançons no es pot explicar ni d’on venim, ni qui som, ni on anem’.

Tota la informació musical, a VilaWeb Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any