Lliurat el premi “Gaetà Huguet” al documental “Una llengua que camina” i al cantautor Pau Alabajos

  • l'acte ha estat presidit per l'alcalde de Castelló, com a president nat de la Fundació Huguet, que era l'entitat que l'atorgava.

VilaWeb
Redacció
02.06.2012 - 10:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El reportatge de VilaWeb i Televisió de Catalunya ‘Una llengua que camina‘ i el cantant Pau Alabajos han rebut el premi anual a la millor iniciativa en favor de la llengua catalana, que atorga la Fundació Huguet. L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest migdia a l’ajuntament de Castelló, sota la presidència del batlle de la ciutat Alfonso Bataller, del Partit Popular, que és en funció del seu càrrec també el president de la Fundació.

Els membres de la Fundació Josep Guia i Vicent Pitarh han estat els encarregats d’explicar públicament les raons per les quals s’ha atorat aquest guardó, ex aequo, a Pau Alabajos i a aquest documental. Una vegada lliurat el premi per l’alcalde, Pau Alabajos per una banda, i Vicent Partal i Amanda Gascó per l’altra, han intervingut per agrair el guardó rebut.

Entre els assistents, i pel que fa a la corporació munciipal, es trobaven presents, a més de l’alcalde, el regidor de Cultura, Vicent Sales (PP), el secretari local del PSOE, Pep Lluís Grau, i els dos regidors del BLOC-Compromís, Enric Nomdedéu i Ali Brancal. Eren també presents la major part dels membres de la Fundació, entre ells el seu vicepresident, Ferran Sanchis, i el secretari, Manuel Rosas, així com representats d’Escola Valenciana i Acció Cultural.

Un documental sobre l’impacte de l’escola valenciana

El punt de partença del documental és la Festa pel Valencià, celebrada el 9 d’octubre de 2010 a València, que cloïa les celebracions dels vint-i-cinc anys de Trobades d’Escoles en Valencià. Aquestes Trobades d’estima per la llengua, les porta a terme, des de fa un quart de segle, Escola Valenciana.

‘Una llengua que camina’ narra les vivències de cinc personatges: Xavi Sarrià, Diego Gómez, Mar Iglesias, Dariana Groza, i Gerard Pitarch, dermatòleg que estudià en català a la Plana Alta i que porta les filles a les línies d’ensenyament en català. Tots, residents a punts diversos del territori valencià, relaten la seva experiència i diuen com veuen la salut de la llengua tant en l’àmbit professional, com en la vida quotidiana, a casa i al carrer.

Al documental, hi han col·laborat l’ICICEscola ValencianaEdicions 96 i Bromera. ‘Una llengua que camina’ ja va ser guardonat als XI Premis de la Critica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any