Els pares de les Illes volen l’escola en català

  • Segons un sondeig realitzat pel sindicat STEI-i, només un 7 per cent de les famílies han triat el castellà com a llengua del primer ensenyament

VilaWeb
Redacció
30.05.2012 - 10:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una mitjana del 78,94 per cent dels pares que enguany podien triar la primera llengua d’ensenyament dels seus fills, han marcat la casella del català. De la resta, un 7 per cent es decanten pel castellà i un 14,09 per cent haurien donat llibertat al projecte lingüístic del centre. Almanco, això és el que es desprèn d’un estudi elaborat pel sindicant STEI-i a 100 centres educatius de tot Balears.

Segons la mostra, no hi ha cap escola on l’opció del castellà en l’educació infantil superi el castellà. En el cas dels centres privats i concertats, la mitjana és de 3,5 per cent en castellà davant un 78,1 per cent en català. Gairebé el 20 per cent de sol·licituds s’haurien deixat en blanc, respectant el criteri de l’escola.

En el desglossament per illes, Mallorca és on el castellà ha presentat una major tria, del 7,04 per cent, davant el 83,29 per cent del català. A Menorca, en canvi, els percentatges són del 83,24 per cent en català, 6,47 per cent en castellà i 10,29 per cent que hauria deixat la casella en blanc. En el cas d’Eivissa, fins a un 31,44 per cent dels pares s’adapten al projecte lingüístic del centre, el 62,88 per cent han triat el català i només un 6,22 per cent demanen que els infants rebin el primer ensenyament en llengua castellana.

Tot plegat, són dades no oficials a l’espera que la Conselleria d’Educació ofereixi les xifres definitives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any