Moody’s rebaixa el deute de Catalunya a bo escombraria

  • L'agència creu que hi ha 'poques probabilitats' que el govern compleixi els objectius de dèficit

VilaWeb
Redacció
18.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’agència de qualificació creditícia Moody’s va rebaixar ahir la qualificació del deute a llarg terme de Catalunya a ‘bo escombraria’, pel ‘pobre comportament fiscal’ el 2011 i per les ‘poques probabilitats’ que el govern compleixi els objectius fiscals marcats pel govern espanyol per al 2012. En concret, l’agència rebaixa un graó la qualificació de Catalunya: de Baa3 a Ba1.

Moody’s també rebaixa la qualificació del deute d’Andalusia (de A3 a Baa2), Extremadura (de A3 a Baa1) i Múrcia (Baa2 a Ba1), i confirma la qualificació Ba3 del País Valencià i Ba2 de Castella – la Manxa, atès que ja tenen el grau de ‘bo escombraria’ i han rebut, segons l’agència, un suport de liquiditat significatiu del govern espanyol.

Paral·lelament, Moody’s ha rebaixat la nota del deute de setze entitats bancàries, incloses el Santander, el BBVA, CaixaBank i Banesto. La rebaixa és d’un graó per a cinc bancs, de dos per a tres i de tres per a nou en el deute a curt termini. La nota a curt termini també ha baixat entre un graó i dos per a tretze bancs. Les perspectives del deute i els dipòsits per a deu dels bancs són negatives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any