El Front d’Estudiants, proper al nacionalisme, s’imposa clarament a les eleccions de la UJI

  • Aconsegueixen 28 dels 37 claustrals, deixen Union Universitaria, que tenia fins ara la majoria, amb només 9 claustrals, mentre que Campus Jove no n'assoleix cap.

VilaWeb
Redacció
17.05.2012 - 20:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fets ja els recomptes definitius, s’ha confirmat que el Front d’Estudiants per la Universitat Pública ha estat el clar guanyador de les eleccions claustrals celebrades a la Universitat Jaume I. Els seus 28 candidats han estat escollits, mentre que la força fins ara majoritària, Unión Universitaria, que es presentava com a “apolítica”, però era clarament propera al PP –el seu cap de llista, sense anar més lluny, havia estat candidat municipal per Castelló– s’ha hagut de conformar amb 9. Per la seua banda, Campus Jove, propera als socialistes, ha quedat fora del Claustre, en no aconseguir ni un sol claustral.


De moment, segons les primeres xifres, encara oficioses, a les eleccions de la UJI el Front d’Estudiants per la Universitat Pública trauria un 60% dels vots, front al 25% d’Unión Universitaria (afí al PP) i del 12% de Campus Jove (afí al PSOE). Des del mateix Front ja donen aquests resultats com a pràcticament definitius i destaquen el fet d’haver-los assolit “amb una campanya que ens ha costat 80 euros”

Com és habitual en aquesta mena de votacions, l’índex de participació ha estat molt baix, només del 12’5% dels alumnes, 1.854 de prop de 14.000. Cal tenir present, per començar, el gran nombre de matriculats que no assisteixen presencialment a les classes, i també, és cert, el gran nivell d’abstencionisme estudiantil en aquestes convocatòries, que en aquesta ocasió no ha estat major que en les convoca`troies anteriors.

Les raons de la davallada d’Unión Universitaria semblen clares: per una banda, han donat suport, o almenys no s’han oposat clarament, a les mesures dels governs de Madrid i València respecte a les universitats i el preu de les matrícules; i, per altra, han volgut vendre’s com a “apolítics”, com a oposats a “la politització d’unes eleccions d’estudiants”, però el Front els va desenmascar ràpidament l’estratègia, només iniciada la campanya, mostrant la comparativa de la llista municipal del PP de Castelló i la d’Unión, assenyalant que en totes dues figurava el cap de llista d’aquest sindicat “apolític”.

Davant de la quasi paralització de Campus Jove, el Front ha sabut aglutinar les diferents sensibilitats del nacionalisme i el progressisme, sumant sectors com la gent del BEA, propers al BLOC, i els del SEPC, vinculats a l’esquerra independentista, amb molts independents propers a aquest món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any