L’avió d’Hollande cap a Berlin gira cua per l’impacte d’un llamp

  • Hollande designa primer ministre Jean-Marc Ayrault · Hollande: 'França necessita calma, reconciliació' · Demà es farà públic el nou govern

VilaWeb
Redacció
15.05.2012 - 18:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’avió que portava aquesta tarda el nou president francès, François Hollande, a Berlin per reunir-se amb Angela Merkel ha hagut de girar cua i tornar a París per l’impacte d’un llamp en ple vol. La reunió amb Merkel s’ha ajornat una hora i mitja. Hollande vola en un altre avió.

Hollande ha designat el batlle de Nantes i cap del grup parlamentari socialista, Jean-Marc Ayrault, nou primer ministre del govern. Ayrault és un col·laborador de la màxima confiança d’Hollande i s’ha imposat a d’altres noms que sonaven amb força: la secretària general del Partit Socialista Francès, Martine Aubry, l’ex-primer ministre Laurent Fabius, i el portaveu de la campanya d’Hollande, Pierre Moscovici. L’anunci l’ha fet el president després d’haver pres possessió del càrrec aquest matí en una cerimònia amb Sarkozy a l’Elisi.

Hollande anunciarà demà la composició del seu govern. Avui ha estat investit president, un cop formalitzat amb Nicolas Sarkozy el traspàs de poders a l’Elisi. En el seu discurs d’investidura, ha remarcat que ‘França necessita calma, reconciliació, reagrupar-se’ i ha afegit que el cap de l’estat ha de ‘fer viure junts tots els francesos sense distinció’.

La setmana passada ja es va anunciar la dimissió de l’actual primer ministre, François Fillon, i de la resta de l’executiu francès.

Més informació, Hollande guanya Sarkozy i l’esquerra torna a l’Elisi (7.5.2012).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any