Uns 10.000 visitants passen pel Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

  • Xifres similars a anys anteriors, però amb dos dies menys

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
14.05.2012 - 00:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El XXVIII Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya va tancar divendres després de rebre la visita de prop de 10.000 persones durant els 11 dies que ha estat obert. L’eix del Saló que es celebra a Mollerussa des de fa deu anys, ha estat una exposició de 3.000 metres quadrats dedicada al món de la literatura per als més petits amb més de 4.500 volums.

Entre els visitants cal destacar els 2.600 escolars procedents de diferents punts de les comarques de Ponent que han participat en les visites guiades que ofereix el saló i que han comptat com cada any amb l’al·licient de la presència de mitja dotzena d’escriptors i il·lustradors que han explicat als alumnes la seva feina. Així mateix, també cal destacar l’èxit de la convocatòria que es va fer ahir a través de la Marató de lectura en veu alta que va aconseguir aplegar al voltant de 1.200 persones, entre públic i lectors.

Aquestes dades ens avalen per continuar apostant pel saló any rere any perquè és una activitat que ens aporta singularitat i que ens fa tenir una presència destacada en el panorama cultural no només català, sinó també estatal”, ha dit l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en referència al fet que és l´únic saló d’aquestes característiques que se celebra als Països Catalans. Per això, també ha volgut agrair l’aposta feta per l’empresa privada Puleva que ha volgut patrocinar per segon any consecutiu una iniciativa cultural com aquesta tant econòmicament com amb espècies, ja que han aportat productes per regalar als escolars que han visitat el saló. Així mateix, també ha agraït la confiança que des de fa 10 anys el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil diposita en Mollerussa per organitzar el saló.

Aquestes són xifres similars les de l’any anterior tenint en compte que enguany el saló ha comptat a dos dies menys, segons han coincidit a destacar la directora de la Biblioteca Comarcal de Mollerussa, Diana Solé, i Josep Miquel Varea, coordinador del saló. Una altra dada significativa és l’increment de la presència dels visitants professionals, és a dir, il·lustradors, mestres, bibliotecaris, editors o comercials d’editorials, que s’han acostat als saló per conèixer de prop la seva oferta, segons ha posat de manifest Diana Solé, que ha remarcat que també s’ha constatat durant el cap de setmana un major presència de famílies procedents de localitats de la plana central com Vic, Calaf o Manresa així com també de Barcelona capital. Diana Sóle també ha volgut ressaltar la gran acollida que té el saló entre els autors que hi col·laboren que “se sorprenen que una ciutat com Mollerussa sigui capaç d’organitzar un saló d’aquestes característiques”.

De cara l’any vinent, l’objectiu és mantenir el format d’enguany, segons ha comentat Josep Miquel Varea, ja que la capacitat del saló no permet incrementar el nombre de visitants diaris que com a mitjana són 400. Així mateix, també es vol apostar per augmentar la col·laboració amb diferents autors oferint-los l’espai perquè puguin aportar iniciatives. En aquest sentit, ha posat per exemple l’exposició “Barcelona i Medellin, il·lustren”, que s’ha estrenat al saló i que al setembre viatjarà a la Fundación Taller de Letras de Medellín. “’En principi només havia de mostrar una vintena d’il·lustracions i al final l’èxit de la convocatòria liderada per l’il·lustrador Ignasi Blanch ha fet que fossin el doble”. Un altre objectiu, ha dit, és col·laborar amb altres esdeveniments firals similars per poder atraure actius cap al saló.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any