Una conductora trenca el protocol d’Abertis per als #novullpagar

  • Reyes Hernández, aturada fins que no li han assegurat que no denunciarien el titular del vehicle

VilaWeb
Redacció
02.05.2012 - 13:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una conductora que no ha volgut pagar el peatge de Martorell s’hi ha estat hora i mitja aturada fins que no li han assegurat que no denunciarien el propietari del vehicle que conduïa. ‘Els he trencat el protocol’, diu a VilaWeb Reyes Hernàndez, que explica que ha esperat que arribéssin els mossos i que ha presentat una reclamació a Abertis. Finalment, l’empresa li ha garantit de paraula que la denuncia no aniria al titular del vehicle.

‘Qui no vol pagar no és el propietari del cotxe, sinó la conductora’, diu. Hernàndez explica que després de negar-se a pagar el peatge, el cobrador ha anotat la matrícula del cotxe i ha posat el semàfor en verd. Però no ha volgut passar fins que no li asseguressin no denunciarien el titular del vehicle sinó a ella. ‘Els he donat el DNI, però m’han dit que no el podien agafar perquè no constava en el protocol’. És per això que ha trucat els mossos, que han trigat una hora i mitja a arribar.’

Els mossos han dit a Hernàndez que era obligatori donar la matrícula i que si no marxava del peatge, denunciarien el titular del vehicle per obstaculitzar la via pública. La dona ha demanat que li garantissin que si se n’anava, la denúncia per no pagar aniria a ella, i no al propietari del vehicle: ‘Tinc la paraula d’Abertis, que s’ha negat a garantir-ho per escrit’. Hernàndez ha presentat una reclamació i després, al cap d’una hora i mitja, ha marxat.

Els treballadors d’Abertis segueixen el protocol d’apuntar la matrícula dels vehicles que es neguen a pagar i deixar-los passar. La companyia pot enviar les denúncies al Servei Català de Trànsit, que, tal com ha dit avui el conseller de Territori, Lluís Recoder, les tramitarà.

Us oferim una guia actualitzada de la insubmissió dels peatges #novullpagar

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any