Presenten “Per un nus a la gola” de Juan Carlos Elijas

  • És l'obra guanyadora del M.M.Marçal de Poesia

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
28.04.2012 - 09:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un viatge vital que comença a Tarragona i ens porta fins a Mèxic. Un ràpid resum de “Per un nus a la gola” de Juan Carlos Elijas (Pagès Editors), un poemari complex, complet i elaborat, guanyador del XIV Premi M.M.Marçal de Poesia, convocat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i que es va presentar divendres.

Juan Carlos Elijas, va explicar com la pèrdua d’éssers estimats li van provocar un nus a la gola que el va impulsar a escriure aquesta obra. ‘Per un nus a la gola’ és un viatge vital que s’inicia a Tarragona, ciutat que omple la primera part del poemari d’imatges portuàries, salabror i reminiscències d’infantesa. A la segona part, abunden les referències a creadors, poetes, músics, que han influït en l’autor; mentre que la tercera part, molt rítmica, finalitza l’itinerari a Tijuana (Mèxic). En aquesta darrera etapa del llibre, l’autor mostra compromís amb les persones tractades com mercaderies, objecte de tràfic i abusos, persones que volen creuar la frontera i arribar als Estats Units.

Primera obra en català

L’autor va explicar que és la primera vegada que escriu en català perquè havia d’expressar sentiments i pensaments que el cridaven en aquesta llengua. Té publicada, però, una obra en edició espanyol-català.

Per la seva part l’editor Lluís Pagès va destacar l’altura del jurat qualificador del Premi, que atorga prestigi a les obres guardonades, i ha destacat la consolidació del certamen. El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, va voler clausurar l’acte al·ludint a la propera edició del Premi, mostrant el compromís del Consell Comarcal amb la poesia i la cultura.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any