La presentació del llibre Començar de Nou genera un encès debat sobre el futur de Catalunya

  • Es va presentar dijous a l’Ateneu la Central de Vic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.04.2012 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dins el marc dels “Dijous de l’Òmnium”, ahir dijous 26 d’abril es va presentar a l’Ateneu la Central de Vic el llibre “Començar de nou. Catalunya debat el seu futur: singularització o independència”, amb l’assistència d’un gran nombre de persones que van omplir la sala Anicet Altés. Es va comptar amb la presència dels autors i periodistes del diari ARA, Joan Rusiñol i Ferran Casas, i també amb la de Carles Capdevila, director del mateix diari.

Després d’una breu introducció a càrrec del President d’Òmnium Osona, David Colomer, Carles Capdevila va articular el debat tot plantejant una sèrie de qüestions als autors en l’àmbit de la política de Madrid, dels partits polítics catalans, del paper de la societat civil catalana i de l’empresariat català en el moment actual i de l’encaix de Catalunya amb l’estat espanyol.

Posteriorment el debat es va ampliar a la resta de públic, que va poder plantejar els seus punts de vista i debatre’ls àmpliament amb els autors del llibre.

Pels autors, ja no hi ha retorn, l’arribada al poder del partit popular planteja un nou model de relació de Catalunya amb Madrid on es posen de manifest d’una manera crua tots els aspectes no resolts a l’anterior legislatura, agreujats i accelerats per la crisi econòmica actual. Segons ells, els dos únics camins són la singularització de Catalunya respecte la resta de territoris d’Espanya, o la independència, amb l’ombra d’una possible intervenció econòmica de Catalunya per part d’Espanya que podria desencadenar unes eleccions anticipades al Parlament la primavera del 2013.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any