Presó provisional sense fiança per la dirigent de CGT

  • Se l'acusa de desordres públics, incendi i coaccions · També han estat detinguts dos delegats sindicals de CCOO i UGT per uns incidents durant la vaga general

VilaWeb
Redacció
25.04.2012 - 20:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El titular del jutjat d’instrucció 23 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per la secretària d’organització de CGT de Barcelona, Laura Gómez, que va ser detinguda ahir per la seva presumpta participació en les destrosses i la foguera que es va fer davant de la Borsa de Barcelona durant la vaga general del 29 de març. Se l’acusa de desordres públics, incendi, coaccions i un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

El sindicat de Gómez creu que la decisió de la jutgessa respon a ‘pressions polítiques’ i que l’empresonament preventiu és ‘un clar abús de poder i una violació del dret de no ser privat de llibertat’, a més d’una ‘venjança del govern i del seu cos armat’.

Més detencions

Els mossos d’esquadra han detingut i deixat en llibertat posteriorment dos delegats sindicals de CCOO i UGT per un suposat enfrontament amb un guàrdia de seguretat durant un piquet informatiu davant de la fàbrica Seat, segons fonts sindicals citades per Europa Press. Els dos sindicalistes han estat traslladats a una comissaria de Martorell. Els fets van tenir lloc el 29 de març, durant la vaga general.

També ahir els mossos d’esquadra van activar la polèmica web ‘contra la violència urbana’ en què demanen a la gent que els ajudi a identificar individus que poden haver participat en els aldarulls de les manifestacions. La web conté imatges de seixanta-vuit individus. Un material gràfic que ha estat tret de fonts policíaques i públiques, com ara mitjans de comunicació i xarxes socials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any