Aparadors a la mida dels creadors

  • Els artesans tenen diverses opcions per mostrar i vendre els seus productes

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gràcies a les noves tecnologies i a les xarxes socials, els productes fets a mà estan prenen molta força i han adquirit una nova dimensió comercial. El petit creador pot mostrar els seus articles a la xarxa directament sense intermediari o escollir una opció més tradicional i vendre els seus productes a les botigues especialitzades.

Internet esdevé el nou aparador per a molts creadors. Tothom pot mostrar les seves creacions a través d’una web personal o a partir de  portals de venda online, com ara Etsy o Artesanio, que permeten crear botigues virtuals. Susana Zarco, usuaria d’Etsy amb la seva marca d’articles de ganxet Lot of loops, va començar a utilitzar aquesta plataforma per poder vendre els seus articles: “No em podia comprometre a generar molta quantitat de peces per a les botigues, així que vaig fer recerca per tal de vendre-les jo directament”.

Hi han eines d’inspiració 2.0. com Pinterest, una pàgina on pots organitzar i compartir enllaços i imatges amb els altres usuaris. També es poden crear llistes personalitzades de les direccions més interessants i publicar-les amb xarxes com Facebook o Twitter.

Tot i l’important paper que han tingut les noves tecnologies, també hi ha moltes botigues tradicionals que s’han especialitzat exclusivament en productes  fets a mà. Per exemple, al barri de Gràcia de Barcelona hi trobem la botiga Merengue Shop, que ven articles 100%  manuals i aposta pel comerç just. Així doncs, l’objectiu és que l’artesà sigui recompensat econòmicament pel seu treball, però alhora també oferir un preu atractiu als clients que vulguin comprar aquests productes personalitzats, únics i exclusius.

Esdeveniments originals i creatius

Ja fa quatre anys que es celebra anualment el Festivalet, al Foment de les Arts i del Disseny de Barcelona. Es tracta d’una fira independent de productes fets a mà que reuneix diferents artistes d’arreu de Catalunya i també a nivell internacional. Un punt de trobada per mostrar i vendre bosses, nines, articles de roba, sabons, accessoris diversos, bijuteria, etc.

Però l’originalitat d’aquesta nova tendència no acaba aquí. Fins i tot existeix la venda a domicili, com fa la Montserrat Serra, de Tuppercraft. Només cal realitzar una cita prèvia gratuïta perquè es presenti a casa del client amb una selecció de productes artesanals, sense cap tipus de compromís. D’aquesta manera, es poden veure els acabats, els colors reals, la textura, provar les peces i comprar el que més t’agradi.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any