Cossetània presenta catorze novetats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per Sant Jordi

  • La vallenca Agnés padró presenta el llibre 'Històries viscudes i no contades'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.04.2012 - 12:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

De la quarentena de títols que Cossetània Edicions presenta per aquest Sant Jordi, un total de catorze corresponen a autors del Camp de Tarragona o les Terres de l’Ebre · L’acte de presentació del llibre de Padró a Valls tindrà lloc dimecres 18 d’abril, a les 8 del vespre, a l’Institut d’Estudis Vallencs

De la quarentena de títols que Cossetània Edicions presenta per aquest Sant Jordi, un total de catorze corresponen a autors del Camp de Tarragona o les Terres de l’Ebre, segons es va poder veure en la presentació per a la premsa que l’editorial va realitzar dimecres dia 11 d’abril a Tarragona.

L’acte va comptar amb alguns dels autors de Cossetània que presenten novetat per aquest Sant Jordi, els quals van poder explicar breument el contingut del seu llibre. Xúlio R. Trigo i Coia Valls, autors de Fogons de Tàrraco: “Aquesta obra” -va comentar Xúlio R. Trigo- “està a mig camí entre la cuina i la literatura. L’origen cal trobar-lo quan treballava en la novel·la El somni de Tàrraco, en la qual em va sortir molta informació sobre la cuina de Tàrraco que he aprofitat per a fer aquest llibre.” Coia Valls digué que “hem adaptat una mica els menús de l’època romana. Hem trobat moltes receptes i hem recuperat elements de la cuina romana, com per exemple la mel.”  Joan Giné-Masdeu, autor d’Un sojorn a Baden-Baden, va explicar que la seva obra “és un conjunt de relats independents on s’expliquen històries en uns espais que ens són coneguts i on els personatges es mouen a través d’una sèrie de sensacions personals i d’experiències que permeten que els lectors puguin apropar-s’hi.”   L’autor ebrenc Vicent Pellicer, autor de El mas de la Franqueta, comenta que en el seu llibre es recullen “les vivències explicades d’un protagonista real, Miguel Coma, el darrer masover del Massís del Port. Gràcies als seus relats ens hem pogut remuntar a 300 anys enrere i hem pogut ara reproduir com es vivia fa molt de temps al Massís del Port.”   Olga Xirinacs, autora de La inundació, comentà que “la novel·la tracta d’una autora gran que narra moltes experiències meves. Està escrita en un estil molt planer, interrogador i captador del món que es viu. Hi ha també una crítica molt forta a la política cultural. El lector hi trobarà també inundacions sentimentals i reals.”  

Les catorze novetats d’autors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre són les següents:   

Fogons de Tàrraco. Receptes de cuina romana, de Coia Valls i Xulio R. Trigo;

La inundació, d’Olga Xirinacs Un sojorn a Baden-Baden, de Joan Giné-Masdeu;

El mas de la Franqueta, de Vicent Pellicer;

La senyora Avinyó, de Francesca Aliern;

Figura i paisatge, de Narcís Oller;

Afectes, de Gabriel Guasch;

Palimpsest, de Robert Benaiges;

Història de la Conca de Barberà. Les arrels del passat, coordinat per Antoni Carreras;

Conca de Barberà. 17 excursions a peu, de Josep Insa;

Priorat. 17 excursions en BTT, de Josep Ulldemolins;

Baix Penedès. 17 excursions a peu, de Joan Domènech, Gabriel Espuñes i Fèlix Masachs;

Dins d’una carpeta blava, de Marc Fargas;

Històries viscudes i no contades, d’Agnès Padró.

Històries viscudes i no contades

L’acte de presentació del llibre de Padró a Valls, tindrà lloc dimecres 18 d’abril, a les 8 del vespre, a l’Institut d’Estudis Vallencs (C/ Jaume Huguet, 1). La presentació anirà a càrrec de l’escriptora Margarida Aritzeta.

El llibre de Padró ens transporta a uns temps que, malgrat només haver passat seixanta anys, són tan diferents als dels nostres dies que cal refrescar la memòria per adonar-nos dels canvis que s’han esdevingut en aquest món. L’autora, mitjançant una sèrie d’anècdotes viscudes, ens transporta a uns anys perduts en la boirina dels records i reflecteix tota una època, on les noves tecnologies eren absents i Valls era tota una altra història. Les il·lustracions de Miquel S. Jassans ens apropen a aquest món narrat per Agnès Padró. 

Agnès Padró 

Va néixer a Vinaixa fa 72 anys i va aprendre a parlar i caminar a Valls, per això es considera vallenca. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, professora d’art i pintora. Ha exposat a sales d’arreu de Catalunya. Té obres al Museu i Ajuntament de Valls i en col·leccions privades. Aquests darrers anys s’ha iniciat en la literatura. L’any 2010 guanyà el primer premi de l’Ateneu Cultural Josep Taverna, d’Alforja, amb l’obra Treure pàtina al temps. Aquest mateix any guanyà l’accèssit dels premis literaris del municipi de Sant Gregori (el Gironès) amb Gràcies, Ester, que parla dels drets de les dones. L’any 2011 guanyà també el premi de l’Ateneu Alforgenc sobre excursionisme, amb Muntanyes de Prades, i el de Sant Gregori, amb Les primeres volves de neu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any