Joan Tardà: ‘Ens veten perquè som independentistes’

  • El PP ha tornat a impedir que un diputat d'ERC entri a la comissió de secrets oficials del congrés espanyol

VilaWeb
Redacció
12.04.2012 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Partit Popular ha tornat a vetar avui al congrés espanyol que un diputat d’Esquerra entri a la comissió de secrets oficials de la cambra. Joan Tardà no ha disposat dels vots suficients (s’ha quedat amb 139) perquè el PP hi ha votat contra. Tardà ha fet un discurs, enutjat, en què ha dit que els vetaven simplement perquè són independentistes, i ha fet una crida als portaveus dels grups que havien dit que li donarien suport perquè sortissin a defensar-lo (vídeo).

‘L’Espanya intolerant pren cos amb vostès’, ha dit Tardà als diputats del Partit Popular.

Els populars, amb la majoria absoluta, tenien la clau de la votació. No volen ERC a la comissió perquè entenen que està ‘al servei d’Amaiur’, i avui han dit que no hi havia pas vap vet.

Fa un parell de mesos el PP ja va tombar la proposta d’Alfred Bosch perquè entrés a la comissió. El grup mixt, format per ERC, Amaiur, la Unió del Poble Navarrès (UPN), Coalició Canària (CC) i més, va proposar llavors Joan Tardà.

El portaveu del PP, Alfonso Alonso, ha dit i repetit que no tenia cap mena d’incovenient a deixar que el ple del congrés tornés a votar, però que la posició del seu partit no havia canviat gens i no admetria la proposta de Tardà. Els populars no volen Esquerra Republicana a la comissió perquè veuen amb mals ulls que tinguin accés a informació reservada tant els republicans com Amaiur. No amaguen la seva preferència per algun altre membre del Grup Mixt, com ara Carlos Salvador (UPN) o Ana Oramas (CC). 

La posició del PSOE és diferent, però insuficient, atesa la majoria àmplia que cal per a poder tirar endavant la proposta. La portaveu del grup socialista al congrés, Soraya Rodríguez, que ja va votar en favor d’Alfred Bosch el 23 de febrer, ha assegurat que faria costat a Joan Tardà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any