Els dos estudiants detinguts en la vaga general continuaran en presó preventiva

  • La jutgessa denega el recurs i considera que hi ha risc de fugida i reiteració · El recurs del tercer detingut és pendent de resoldre's a l'Audiència de Barcelona

VilaWeb
Redacció
10.04.2012 - 16:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dos estudiants detinguts el 29 de març durant la jornada de vaga general continuaran en presó preventiva. Així ho ha decidit la jutgessa d’instrucció número 18 de Barcelona, Carme García, que ha denegat el recurs que demanava l’alliberament d’Ismael B.A. i Daniel A.S. La jutgessa considera que hi ha risc de fugida i de reiteració i també que són ‘persones experimentades’ en generar aldarulls i no uns ‘simples manifestants que en un moment d’ira hagin pogut perpetrar un acte vandàlic’.

La jutgessa diu que els dos nois duien ‘material perillós, instruments de comunicació i roba per a ocultar-se’. A més, va més enllà de la tipificació que van fer els mossos, que van acusar els dos detinguts de desordres públics, delictes contra la seguretat vial i de danys, i adverteix que també se’ls podria encausar per tinença d’elements perillosos, resistència i lesions. És per això que també justifica la presó preventiva, ja que aquests delictes són castigats amb penes de no pas menys de cinc anys i mig de presó.

També desacredita els escrits que associacions d’estudiants han fet en suport als empresonats i els considera ‘irrellevants a l’hora de valorar la gravetat dels fets i l’oportunitat de la mesura cautelar’.

La situació del tercer noi empresonat, Javi, encara és pendent de resoldre’s a l’Audiència de Barcelona, on hi va presentar el recurs contra la presó provisional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any