Creix el suport als estudiants empresonats pels aldarulls durant la vaga

  • Més d'un centenar d'entitats, professors, amics, alumnes i partits en demanen l'alliberament

VilaWeb
Redacció
03.04.2012 - 17:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats de defensa dels drets civils i associacions i col·legis d’advocats s’han afegit avui als milers de mostres de suport que s’han fet públiques aquests dos últims dies en favor de l’alliberament immediat de l’Isma i el Daniel, estudiants de Física de la UB, i el Javier, estudiant de la UB del Raval, detinguts mentre participaven en un piquet informatiu durant la jornada de vaga general del 29 de març proppassat.

Un comunicat conjunt Comissió de Defensa del Col.legi d’Advocats de Barcelona, la Comissió de Drets Humans del Col.legi d’Advocats de Girona, l’Observatori dels Drets Econòmics Socials i Culturals de Barcelona (DESC), la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori dels Sistemes Penals de la Universitat de Barcelona i l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans (ACDDH) denuncia la desmesura de la presó preventiva aplicada al Javi, al Daniel a l’Ismael.

Aquestes entitats diuen al comunicat que la magistrada que va decidir la presó preventiva argumentava que hi havia risc de reiteració delictiva, és a dir, que tem que puguin cometre actes vandàlics durant el Primer de Maig, la cimera de bancs i el Barça-Espanyol. Responen: ‘Per tal de no vulnerar la presumpció d’innocència, la previsió de reiteració delictiva ha d’estar basada en dades objectives acreditades en l’expedient judicial. En aquest cas, no hi ha cap element de pes que aboni aquesta suposició. Les persones imputades ni tenen antecedents penals, ni s’ha acreditat que tinguin res a veure amb el món del futbol, i encara menys que pugin arribar a exercir el seu legítim dret de protesta de manera il.lícita i delictiva’.

Nombroses mostres de suport

Unes 120 entitats socials i partits polítics i més de cinc mil adherits a títol individual han demanat l’alliberament dels dos estudiants empresonats. I els seus amics i companys de facultat han publicat a VilaWeb aquesta carta demanant-ne l’alliberament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any