Assolit el record del món dels LIpDub; i era per la llengua! (i més fotografies)

  • Nit de Dissabte - Diumenge 1 d'abril del 2012 (matí)
    Perpinyà a reunit ahir a la tarda, 7150 persones (xifra oficial) el que fa que ja es pot assegurar que s'ha assolit plenament l'objectiu: el record del món amb el LipDub totes categories, i és per la llengua, i alhora un èxit d'ambient.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.03.2012 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per comptabilitzar els participants, s’ha fet servir un mètode original: es distribuïen ulleres 3D, una per participant, que serviran per veure el vídeo en 3D que s’ha fet . Donant cada ullera, es posava un segell de tinta a la mà, i per tant no es podia fer trampa passant dues vegades.

Entre els participants cares conegudes (i segur, excuseu, n’oblidarem moltes): El senador- batlle del Soler François Calvet; regidors de l’ajuntament com Jaume Roure, Virgínia Barre, Pierre Parrat, Clotilde Ripoull, i Jordi Vera. També havia Joan Ridaura, president d’ERC Catalunya Nord. El president del Casal Jaume Primer de Perpinyà, Narcís Duran, un nombrós grup de professors de Català per adults, Joan Guiu Candilla del Fanal de Sant Vicenç (també present com a tal), els castellers del Vallespir i del Riberal (també), sardanistes, representants dels Focs de Sant Joan, de la Flama del Canigó Dimonis, bruixes, gegants, el Drac Hamlet, .

També hi havia el president de la Bressola Joan Pere Le Bihan, Gisela Bellsolà, la Coral Solstici etc… Segur que hi havia molta més gent coneguda, però amb tanta gent era difícil de veure tothom i cadascú.

Els organitzadors poden estar molt orgullosos de la seua feina, i de la mobilització aconseguida. El centre de Perpinyà ha quedat totalment col·lapsat per la gentada que participava al lipdub. La diada reivindicativa pels drets lingüístics de Catalunya Nord ha resultat ser una de les més importants que mai hi hagin hagut a Perpinyà i únicament dedicada a la defensa de la llengua del país.

Felicitats, doncs a tothom, però en especial a la Federació d’entitats en defensa de la llengua i la cultura catalana i al seu president Hervé Pi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any