Ontinyent enceta les Trobades d’Escola Valenciana

  • S'espera una festa per la llengua multitudinària per celebrar les 25 edicions de trobades a la Vall d'Albaida · A twitter es pot seguir amb l'etiqueta #trobadaOntinyent

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb més de 100 tallers de centres educatius i de diverses AMPA de la comarca, i d’entitats, associacions i llibrerires i editorials, s’obre aquesta vesprada la 25a Trobada d’Escoles en Valencià que s’espera multitudinària, tant per la celebració de l’aniversari com per l’ambient reivindicatiu que enguany viu el món de l’ensenyament.

A més dels tallers i parades, la festa per la llengua que torna a Ontinyent i que inaugura el cicle de totes les que es faran al País Valencià tindrà les animacions musicals de Batukem Júnior, Xequetum, Baketa Kids, les colles dolçaineres de la Lligassa, del Regall i de la Remulla, i del grup de Xanques de l’IES l’Estació d’Ontinyent. El ‘cantacançons’ Dani Miquel actuarà en el lliurament dels Premis Samboris comarcals, en els que en aquesta convocatòria hi han participat més de 3.000 treballs d’alumnes de tots els cicles d’ensenyament obligatori, educació especial, formació d’adults i escola d’idiomes. L’apartat musical el tancaran Atzukak i Kaoba, amb el segon concert de La Gira.

A les 16.00 h hi ha prevista l’arribada dels participants que es concentraran davant del Centre de Salut de l’avinguda d’Albaida, des d’on eixirà la cercavila que els conduirà fins al parc del poeta Ausiàs March, espai central de la Trobada.

Presentació de les Trobades

El lema d’enguany de les Trobades, ‘Sí al valencià’, és el mateix que ha protagonitzat les mobilitzacions d’aquest últim any, les quals van aconseguir d’aturar el polèmic decret sobre plurilingüisme de l’ex-conseller Font de Mora. ‘Enguany aquest lema continua vigent, ja que les greus retallades en educació suposen també un intent de retallar la qualitat de l’ensenyament que millors resultats ha donat durant més de 25 anys, els programes d’ensenyament en valencià, sobre els quals caldria sustentar un model d’ensenyament plurilingüe de qualitat’, va dir Vicent Moreno durant l’acte de presentació a València, dimarts passat.

Escola Valenciana ha valorat positivament el ‘punt de diàleg tendit’ per l’actual consellera, Maria José Català, respecte el nou decret sobre plurilingüisme. En aquest sentit, Vicent Moreno ha puntualitzat: ‘Si aquesta proposta s’encamina cap a un sistema educatiu valencià, on es posen tots els mitjans i recursos per formar els docents, per dotar de materials de qualitat els centres, per garantir el domini de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglès, sense marginar el valencià, sinó potenciant-lo, se’ns estarà demostrant que caminem cap a un sistema educatiu de qualitat’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any