CC OO i UGT avisen que l’1 de maig hi haurà un ‘nou anunci’, si el govern espanyol no mou fitxa

VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 10:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els secretaris generals de CC OO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivament, han avisat avui que l’1 de maig, Dia del Treball, hi pot haver un nou anunci dels sindicats, si el govern espanyol no mou fitxa abans i no obre una negociació per corregir substancialment la reforma laboral.

En unes declaracions radiofòniques, Toxo i Méndez no han precisat si l’anunci seria d’una nova vaga general, però tampoc ho han descartat. De moment, no volen moure’s del present, confiant que ‘el seguiment multitudinari’ de la vaga general i de les grans manifestacions d’ahir facin obrir els ulls del govern.

Toxo espera que l’executiu convoqui immediatament les organitzacions sindicals per reprendre el diàleg social trencat. ‘Si no és així, d’aquí a l’1 de maig madurarem decisions que ja tenim perfilades, amb una intensa campanya d’informació als centres laborals. Aquest Primer de Maig hi pot haver un nou anunci, si des d’ara no hi ha resposta’, ha avisat.

Pel dirigent d’UGT, qui es troba ara en un atzucac és el govern, que ha de moure fitxa per no prolongar el conflicte social i deixar de comportar-se com si fos un govern tecnocràtic, a l’estil italià, perquè ha estat elegit pels ciutadans.

Méndez ha contradit la ministressa d’Ocupació, Fátima Báñez, segons la qual el seu govern dialoga ‘fins a l’extenuació’; Méndez creu que ha dialogat ‘fins a l’extremunció’, perquè liquidat el diàleg social. I Toxo observa que l’executiu no pot dir que negocia fins a la sacietat i fer com si aquests dies, sobretot ahir, ‘no hagués passat res’ i limitar-se a negociar amb els grups parlamentaris i prou: ‘Si no canvia, es tornarà a equivocar’. Per això ha invitat el govern a negociar un gran pacte econòmic i ocupacional, en lloc ‘d’entestar-se en l’error’.

Els dirigents de CC OO i d’UGT han dit que, entre els passos que farien després de la vaga d’ahir, hi ha el d’adreçar-se, per tercera vegada, al president espanyol, Mariano Rajoy, perquè obri la negociació, i també al Defensor del Poble espanyol perquè recorri al Tribunal Constitucional la reforma laboral.

Així mateix, volen presentar una queixa a l’Organització Internacional del Treball (OIT) contra la reforma laboral i instar el president del congrés espanyol, Jesús Posada, perquè acceleri la iniciativa legislativa popular (ILP) ja presentada, que consideren una bona alternativa a la reforma del govern.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any