El jove de 16 anys de Manresa en coma per una agressió neonazi surt de l’UCI

  • SOS Racisme critica la 'falta de resposta contundent' del govern i la justícia al feixisme · Un grup de quinze neonazis van agredir divendres amb barres i bengales tres joves que esperaven per entrar a un concert a la sala Stroika

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.03.2012 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jove de Manresa que va quedar en coma després de la pallissa d’un grup de neonazis divendres passat a l’entrada de la sala de concerts Stroika ha sortit de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Mútua de Terrassa. Segons han explicat fonts de l’hospital, el noi de 16 anys d’edat i veí de Manresa, es troba ara en una unitat de semiintensius, però el seu pronòstic continua sent reservat. El noi va haver de ser intervingut quirúrgicament després de patir una hemorràgia interna i quedar en coma com a resultat de l’agressió feixista, que va ferir dos joves més.

SOS Racisme ha criticat la ‘falta d’una resposta contundent’ del govern, les administracions i la justícia al feixisme, arran de l’agressió aquest cap de setmana a Manresa a tres joves. L’entitat assegura que és imprescindible que organitzacions, moviments socials, ciutadania i administracions s’uneixin en un únic crit contra el feixisme. I ha aplaudit la resposta ciutadana en les concentracions de repulsa als fets d’aquest cap de setmana. ‘Denunciem aquests fets com una mostra més de les conseqüències del discurs de l’odi, que va molt més enllà de les paraules i les idees, i es materialitza en la violència i el menyspreu’, ha lamentat.

Concentracions antifeixistes contra l’agressió a tres nois a Manresa

Ahir al vespre es va fer una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Manresa contra l’agressió feixista de divendres sota el lema ‘Feixisme mai més’. Els organitzadors van voler expressar el rebuig a l’agressió d’un grup d’uns quinze neonazis que va apallissar tres joves que esperaven per entrar a un concert a la sala Stroika de Manresa amb barres i bengales.

L’agressió es va produir una hora i mitja abans que comencés un concert dels grups KOP i Non Servium a fora de la sala, que es troba en un polígon de Manresa. Una quinzena de neonazis van baixar d’una furgoneta armats amb pals i bengales i, després d’agredir un grup de joves, van intentar incendiar un cotxe aparcat.

Els responsables de la sala Stroika han fet arribar un comunicat (pdf) en què qualifiquen l’agressió d’atac ‘feixista, organitzat i covard’ i s’afegeixen a la condemna i la solidaritat amb les víctimes. També expliquen que l’atac va ser ‘brutal, organitzat i ràpid’ i que una de les víctimes va poder arribar fins a la porta de la sala per demanar ajuda: ‘El personal de la sala, que es trobava a l’interior preparant el concert, va socórrer les víctimes amb l’ajut d’una cinquena persona amb coneixements de primers auxilis mentre arribaven els serveis d’emergència i els mossos’.

Més informació sobre les accions de l’extrema dreta, en aquesta entrevista amb Xavier Vinader: ‘L’extrema dreta arriba allà on la gent d’uniforme no pot arribar (27.2.2012).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any