CiU retira Puigbó de candidat a la CCMA per facilitar un acord amb el PSC

  • Fonts de la federació diuen estar d'acord que la proporció en el consell de govern ha de basar-se en la representació al parlament

VilaWeb
Redacció
25.03.2012 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU ha retirat el nom de Josep Puigbó com un dels quatre candidats que havia presentat per estar en el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), fet que pot facilitar un acord perquè el PSC tingui dos representants a l’ens. Fonts de la federació han explicat que això obre la porta a un possible acord que encara no existeix, i que si s’aconsegueix permetria que l’esquema del consell quedés com estava previst: tres membres designats per CiU –Brauli Duart, Núria Llorach, Antoni Pemán–, dos per al PSC –Xavier Guitart, Josep Vilar Grèvol– i un per al PP — Armand Querol–.

La federació encara no dóna per tancat cap acord amb el PSC, després que des del primer dia hagin insistit que no volien que els socialistes quedessin al marge –també ho va dir obertament Josep Antoni Duran– perquè entenen que la proporció en el consell de govern ha de basar-se en la representació al parlament.

Segons les mateixes fonts, el PP avala l’operació després que els socialistes van amenaçar amb no estar presents a la CCMA per rebutjar que la federació hagués lliurat la vice-presidència de l’òrgan als populars.

De moment, l’acord existeix entre CiU i PP, i permetrà que Duart presideixi el consell de govern de la CCMA i Querol la vice-presidència, i les negociacions amb els socialistes poden allargar-se fins dimecres, que és quan el parlament ha de ratificar els nomenaments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any